חנוכה סוף סוף נגמר, ורוב הסיכויים שנשארתם עם הרבה תפוחי אדמה. ז'ניה מכינה לגיסתי תפוחי אדמה מטוגנים עם בצל - מנה פשוטה וטעימה. אני הוספתי שמנת חמוצה עם עירית ומעל חתיכות סלמון מעושן, שנתנו הילה מתוחכמת יותר למנה. 

תפוחי אדמה עם שמנת חמוצה וסלמון (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
תפוחי אדמה עם שמנת חמוצה וסלמון. ביתי, אך מתוחכם | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 30 דקות
עלות: כ-38 שקלים

המרכיבים:
3 בצלים חתוכים לרצועות
6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
מלח
פלפל שחור
250 מ"ל שמנת חמוצה
חופן עירית קצוצה
3 חתיכות סלמון מעושן

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל בסיר כ-3 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים כ-10 דקות נוספות, תוך כדי עירבוב מדי פעם. מתבלים עם מלח ופלפל.

2. בודקים שתפוחי האדמה הזהיבו מצד אחד והתרככו מצד שני. במידה ולא, מטגנים כ-5 דקות נוספות. 

3. מערבבים את השמנת החמוצה עם העירית, ואת פיסות הסלמון חותכים ל-3 יחידות כל אחת. מגישים מעל תפוחי האדמה. 

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו מרק חרירה מקוצר
>> הטרנד הלוהט הבא: פופקורן בטעמים. מתכונים