תבשיל נפלא לארוחת הצהריים או הערב - רק צריך להרתיח להקפיץ לערבב והאוכל מוכן. צמחונים יכולים להחליף את העוף בטופו.

פרגיות ותפוחי אדמה - לפני (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
תבשיל פרגיות ותפוחי אדמה - המרכיבים | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב
פרגיות ותפוחי אדמה - אחרי (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
תבשיל פרגיות ותפוחי אדמה - קצת ירקות חיים בצד ואתם מסודרים | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: כ-45 שקלים

המרכיבים:
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
500 גרם פרגיות, חתוכות לקביות גדולות או רצועות
3 ענפים של בצל ירוק חתוך לעיגולים
3 שיני שום קצוצות
2-3 כפות שמן שומשום
5 כפות טריאקי
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
כף כוסברה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את תפוחי האדמה כ-10 דקות, מסננים. מטגנים אותם בתוך סיר עם מעט שמן זית כ-5 דקות, מעבירים לצלחת.

2. מקפיצים את הפרגיות עם מעט שמן כ-5 דקות (שיקבלו קצת צבע).

3. מוסיפים אל הפרגיות את הבצל הירוק, השום, שמן השומשום, הטריאקי מלח ופלפל, מערבבים ולאחר 5 דקות מוסיפים גם את תפוחי האדמה.

4. מבשלים 15-20 דקות עם מכסה. מי שאוהב יכול לפזר מעט כוסברה מעל.

מתכון: דנה אלמוסני
צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
המרכיבים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את המתכון עם החברים בפייסבוק

>> בשבוע שעבר הכנו פשטידת פסטה וגבינות
>> מתכון לחם מופלא: לחם מתפוחי אדמה