למען האמת, זו לא פשטידה וגם לא בדיוק פיצה, אבל השם שהכי קרוב לשעטנז המהיר והטעים הזה הוא "פשטידת פיצה". היא מתאימה לכל מצב ואפשר, אם ממש בא לכם, להכין לה רוטב עגבניות ולעשות ממנה פיצה של ממש מהירה.

מצאנו בסופר פלפלים קטנים וחמודים, קצת עגבניות מיובשות, בצל סגול, קצת זיתים (לצבע ולטעם), תימין ומוצרלה (אם אין לכם מוצרלה כל גבינה צהובה תעשה את העבודה יופי), וזרקנו אותם על הבצק. אם אין לכם במקרר את הירקות האלו, נסו להחליף אותם עם חצילים, עגבניות טריות, בצל, שום, בזיליקום ובולגרית טובה. או שפשוט תזרמו עם מה שיש לכם.

פשטידת פיצה לפני (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
פשטידת פיצה - המרכיבים. כל מה שיש במקרר | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

פשטידת פיצה אחרי (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
פשטידת פיצה - אחרי. הופס, ומוכן | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

פשטידת פיצה זריזה

זמן הכנה: 5 דקות למהירים, 10 דקות לרגועים
זמן הכנה כולל: 35 דקות
מקסימום עלות: כ-38 שקלים

המרכיבים:
2 כפות שמן זית
8-9 פלפלים אדומים וצהובים קטנים (או 3 גדולים חתוכים לעיגולים)
1 בצל סגול חתוך לפרוסות
100 גרם זיתי קלמטה מגולענים
50 גרם עגבניות מיובשות
כף תימין
100 גרם מוצרלה (בייבי, או 1 כדור מגורר)
1/3 חבילה של בצק עלים (אפשר גם להשתמש בלחם שלא בא לכם לזרוק)

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל הירקות עם שמן הזית.

2. מניחים את הבצק (או הלחם) בתבנית עם נייר אפייה.

3. מפזרים בסגנון חופשי את הירקות מעל הבצק.

4. מפזרים את הגבינה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20-25 דקות.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים וסטיילינג: בני גם זו לטובה
המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

שתפו את הפיצה הזריזה הזאת עם החברים

>> בשבוע שעבר הכנו פרגיות עם חלב קוקוס ואטריות שעועית
>> בראוניז שוקולד וכדורוני חמאת בוטנים של מתוקים שלי


>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים