אני כל הזמן מחפשת איך לגוון לילדים (וגם למבוגרים) את האוכל. בשבוע שעבר האחיינים שלי באו לביקור ורצו שניצל. לא היו לי פירורי לחם, אלא רק שומשום מחלה שהכנתי לשבת, וזה מה שיצא. מיותר לציין שהשניצלים חוסלו כליל.

אפשר לחתוך כל חזה עוף ל-3-4 חלקים ולהכין שניצלונים ומי שרוצה להכין מנה צמחונית, יכול להחליף את העוף בטופו ולהכין באותה הצורה, רק לקצר את זמן הטיגון לדקה-שתיים לכל צד. 

שניצל שומשום (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
שניצל שומשום. הלאה פירורי הלחם! | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

שניצל שומשום עם רוטב צ'ילי מתוק

זמן הכנה: 8 דקות
זמן הכנה כולל: 20-30 דקות
עלות: כ-60 שקלים

המרכיבים:
2-3 ביצים
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מלח ופלפל שחור
10 יחידות שניצל חזה עוף (כ-1,250 ק"ג)
450 גרם שומשום

תוספת:
3 בטטות חתוכות לקוביות
רוטב לשניצל: צ'ילי מתוק
  אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה ביצים, רוטב צ'ילי, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את חזה העוף, מערבבים היטב כך שכל השניצלים יהיו בתוך הבלילה.

2. מעבירים את השומשום לכלי שטוח ומצפים היטב כל שניצל.

3. מחממים שמן קנולה במחבת ומטגנים כל שניצל כ-2-3 דקות מכל צד.

4. במקביל מטגנים במחבת נוספת את קוביות הבטטות עד להזהבה.

5. מעבירים את השניצל והבטטות לנייר סופג ומגישים עם רוטב צ'ילי מתוק.

*  מי שלא רוצה לטגן, יכול לאפות את השניצלים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-5 דקות מכל צד.

* המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו חזה עוף עם תרד ועגבניות טריות
>> סיור טעימות בשוק לווינסקי. שווה ביקור