מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מקרוני עם מלאגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)

נמאס לכם מסתם פסטה ברוטב? קבלו את מנת הפסטה האפויה האולטימטיבית: מקרוני אנד צ'יז בעלות של כ-55 שקלים, בכמות שיכולה להאכיל משפחה רעבה

פורסם:
הקישור הועתק
מקרוני עם מלא גבינה
מקרוני עם מלאגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע). קצת מושחת, אבל מחר דיאטה, לא?|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 25 דקות
זמן הכנה כולל: 50 דקות
דקות עלות: 55 שקלים

המרכיבים:
500 גרםפסטהקצרה
100 גרם גבינת צ'דר מגוררת
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
100 גרם גבינת צהובה מגוררת
1/2 כפית צ'ילי (לא חובה)
מעט מלח ופלפל
50 גרם גבינת פרמזן לפיזור מעל המקרוני
5 פרוסות לחם לבן ללא הקשה, מפורר במיקסר עם 50 גרם חמאה מומסת

לרוטב הבשמל:
100 גרם חמאה
200 גרם (1/2 1 כוסות, פחות כף) קמח
450-500 מ"ל (כ-2 כוסות) חלב
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מינוס 2 דקות מזמן ההכנה. מסננים ומניחים בצד.

2. מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר ומסירים מהאש. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהוא נטמע היטב בחמאה המומסת. מחזירים לאש ולאט לאט מוסיפים את החלב, כ-½ כוס בכל פעם. לא מפסיקים לערבב, כדי שלא ייווצרו גושים (התהליך לוקח כ-15 דקות על אש נמוכה-בינונית). מוסיפים את מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט.

3. מערבבים את הפסטה עם הבשמל, הגבינות ומתבלים.

4. מעבירים את התערובת לכלי חסין אש מפזרים את 50 גרם הפרמזן הנותרים ואת פירורי הלחם מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25 דקות. לפני ההגשה לתת למקרוני להתקרר כ-5 דקות.

* המצרכים באדיבותעדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!