מקרוני עם מלא גבינה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
מקרוני עם מלא גבינה. קצת מושחת, אבל מחר דיאטה, לא? | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

זמן הכנה: 25 דקות
זמן הכנה כולל: 50 דקות
דקות עלות: 55 שקלים

המרכיבים:
500 גרם פסטה קצרה
100 גרם גבינת צ'דר מגוררת
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
100 גרם גבינת צהובה מגוררת
1/2 כפית צ'ילי (לא חובה)
מעט מלח ופלפל
50 גרם גבינת פרמזן לפיזור מעל המקרוני
5 פרוסות לחם לבן ללא הקשה, מפורר במיקסר עם 50 גרם חמאה מומסת

לרוטב הבשמל:
100 גרם חמאה
200 גרם (1/2 1 כוסות, פחות כף) קמח
450-500 מ"ל (כ-2 כוסות) חלב
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מינוס 2 דקות מזמן ההכנה. מסננים ומניחים בצד.

2. מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר ומסירים מהאש. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהוא נטמע היטב בחמאה המומסת. מחזירים לאש ולאט לאט מוסיפים את החלב, כ-½ כוס בכל פעם. לא מפסיקים לערבב, כדי שלא ייווצרו גושים (התהליך לוקח כ-15 דקות על אש נמוכה-בינונית). מוסיפים את מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט.

3. מערבבים את הפסטה עם הבשמל, הגבינות ומתבלים.

4. מעבירים את התערובת לכלי חסין אש מפזרים את 50 גרם הפרמזן הנותרים ואת פירורי הלחם מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25 דקות. לפני ההגשה לתת למקרוני להתקרר כ-5 דקות.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוף בקארי אדום וחלב קוקוס
>> ניוקי קל ודיאטטי