הרבה חברים ומכרים מבקשים ממני מתכונים רזים יותר. בכל זאת, למרות שחורף אנשים רוצים אוכל טעים שגם יחמם את הבטן, וגם לא יהיה יותר מדי משמין. את המתכון הבא אבא שלי מכין לי בכל פעם שאני רוצה לשמור קצת על המשקל. אפשר לאכול את הקציצות רק עם הירקות והרוטב, אבל אפשר גם להכין ליד אורז בסמטי מאודה, או מטוגן בכפית שמן בודדת.

קציצות עם ירקות לפני
קציצות עם ירקות - לפני. כל הדברים הטובים האלו הולכים להפוך למנה מעולה ודלה בשומן | צילום: יפית בשבקין, אוכל טוב
קציצות עם ירקות אחרי
קציצות עם ירקות - אחרי. לשמור על המשקל זה טעים | צילום: יפית בשבקין, אוכל טוב

קציצות עם ירקות

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 60 דקות
עלות: כ-53 שקלים

המרכיבים:
1 כף שמן
1 בצל פרוס לפרוסות
2-3 שיני שום קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
1-2 עגבניות פרוסות לעיגולים
1-2 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 חציל חתוך לפרוסות
2 גזרים חתוכים לעיגולים
1 קישוא חתוך לעיגולים
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור

לתערובת הקציצות:
500 גרם פרגית או הודו טחון
1 בצל מגורר
1 שן שום קצוצה
חופן פטוזיליה קצוצה
חופן (50 גרם) פירורי לחם או 2-3 כפות שיבולת שועל (לא חובה)
1 ביצה
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר רחב מטגנים את הבצל בכף שמן, מוסיפים את השום ואת רסק העגבניות, ומערבבים.

2. מוסיפים כ-1/3 כוס מים ומניחים את כל הירקות לפי סדר המרכיבים שכתוב למעלה.

3. במקביל, מערבבים את כל מרכיבי תערובת הקציצות. יוצרים מהתערובת קציצות ומניחים אותן על הירקות.

4. מבשלים כ-40-45 דקות.

5. ניתן להגיש מעל אורז בסמטי או לאכול אותם ככה.

מתכון: דנה אלמוסני
צילום וסטיילינג: יפית בשבקין - צלמת מזון, מוצרים, קטלוגים ואתרי אינטרנט

>> בשבוע שעבר הכנו פשטידת פטריות מהירה
>> כיף עם הילדים בחופש: שבלולי פיצה