כמה פעמים קרה שקניתם ירק, תכננתם להכין איתו משהו מיוחד, ואז שכחתם ממנו לגמרי? לי זה קרה לאחרונה עם כרובית, שנזנחה בודדה ומסכנה במקרר. עד שערב אחד, למזלי, התעורר צורך בארוחת ערב מהירה - שלפתי אותה בשמחה, השקעתי בה שעה, ובסופה הונחה על השולחן מנת ממולאים מופלאה, ששווה לקנות כרובית במיוחד בשבילה.

כרובית ממולאת (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
כרובית ממולאת. איזה מזל שמצאתי אותה במקרר | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

כרובית ממולאת עם רוטב עגבניות

זמן עבודה: 20 דקות
זמן הכנה כולל: 60 דקות
עלות: כ-55 שקלים

המצרכים:
כרובית שלמה, מפורקת לפרחים לא קטנים

למילוי:
500 גרם בשר בקר טחון
פטרוזיליה קצוצה
3 כפות פירורי לחם
2 שיני שום קצוצות
1 ביצה
1/3 כפית קינמון
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון

לציפוי:
קמח לבן
1 ביצה

לרוטב:
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
260 גרם רסק עגבניות
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1/4 כפית קינמון
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי המילוי.

1. מוציאים את החלק העליון בכל פרח כרובית (ראו בתמונה), וממלאים בבשר טחון.

2. מניחים בצלחת אחת את הקמח ובשנייה טורפים ביצה. מקמחים את פרחי הכרובית, מנערים משאריות הקמח וטובלים בביצה.

3. מטגנים את הכרובית כדקה מכל צד. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

4. מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל כ-3 דקות, מוסיפים את השום, רסק העגבניות וכוס מים חמים, מערבבים, מוסיפים פטרוזיליה ומתבלים. מסדרים את פרחי הכרובית בסיר, אחד ליד השני, מכסים ומבשלים 35-40 דקות.

* אפשר לוותר על שלב הטיגון ולהניח את הכרובית הממולאת כמו שהיא בתוך הרוטב (בלי קמח ובלי ביצה).

* לגרסה צמחונית: מחליפים את הבשר הטחון בגוש טופו וגזר מגוררים.

כרובית ממולאת - ההכנה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
מוציאים חתיכה מהכרובית, וממלאים בבשר | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

*המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> מזכיר לכם מפרום? לא במקרה
>> ובשבוע שעבר הכנו תחתיות ארטישוק ממולאות וטעימות אש