מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

ארוחה בשעה: שוקי עוף עם אורז אדום, אפונה וגזר

משקיעים 60 שקל במצרכים ו-60 דקות בהכנה - ומקבלים ארוחה שלא הייתה מביישת מסעדת אוכל ביתי מצטיינת. מדור חדש, חסכוני וטעים אש

פורסם:
הקישור הועתק
60-60: עוף ואורז - לפני
עוף עם אורז אדום, אפונה וגזר - לפני (סטיילינג: שרה זיידמן)|צילום: אסף רונן, mako
60-60: עוף ואורז - מוכן
והנה המנה המוכנה. שווה שעה מהחיים או לא שווה?|צילום: אסף רונן, mako

שוקי עוף עם אורז אדום, אפונה וגזר

זמן: כ-20 דקות עבודה, 50 דקות כולל הכל
מחיר: בסביבות ה-45 שקלים

המצרכים (2-3 מנות):
5 כפות שמן
5 שוקיעוף
2 בצלים קצוצים דק
½ 1 כוסותאורזפרסי
½ כףאורגנו
כפית פפריקה חריפה
כפית פפריקה מתוקה
2-3עלי דפנה
מלח ולפלפל שחור
350 גרם אפונה וגזר (קופסת שימורים)
3 שיני שום קצוצות
½ חבילה פטרוזיליה קצוצה
260 גרם עגבניות מרוסקות
2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1. מחממים 3 כפות שמן בסיר ומטגנים את שוקי העוף משני הצדדים עד הזהבה. מעבירים לצלחת.

2. מוסיפים לסיר עוד 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את האורז ומטגנים כ-3 דקות, מוסיפים את התבלינים, השום, האפונה והגזר, הפטרוזיליה והעגבניות המרוסקות ומערבבים היטב.

3. מניחים מעל את שוקי העוף, מוסיפים מים ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות בסיר מכוסה.

4. מכבים את האש ורק לאחר 10 דקות פותחים את המכסה.

מתכון:דנה אלמוסני
צילומים:אסף רונן– צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלי קרמיקה: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "אצל דודי", א.ת רמת השרון, 03-5492370

>>מאסטר שף 2- ביום חמישי זה מתחיל!