מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

ארוחה בחצי שעה: קציצות תירס ופרגית

עכשיו כשהילדים בחופשה ומתרוצצים לכם בין הרגליים, תקתקו להם בכלום עבודה קציצות חמודות, שמתאימות גם לפסח

פורסם:
קציצות תירס ופרגית - אחרי
קציצות תירס ופרגית - אחרי|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק

כל פסח עבדנו, בישלנו ואכלנו הרבה - עכשיו מגיע לנו משהו קליל וטעים שגם מתאים לילדים. קציצות פרגית ותירס, שיוצאות זהובות ופריכות, ורק מחכות שתיתנו בהן ביס.

כדאי להגיש את הקציצות עם צ'יפס בצד. המתכון מתאים גם לפסח - יש בסופרים פירורים מקמח מצה שמרגישים כמעט כמו פירורי לחם אמיתיים.

קציצות תירס ופרגית - לפני
קציצות תירס ופרגית - לפני. עוד מעט נהפוך לקציצה|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
קציצות תירס ופרגית - אחרי
קציצות תירס ופרגית - מתוקתקות ומוכנות|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות תירס ופרגית

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 35 דקות
עלות: כ-39 שקלים

המרכיבים:
450 גרםתירסקפוא (אפשר גם מקופסאת שימורים)
500 גרם בשרפרגיתאו הודו אדום, טחון
1 בצל מגורר
2 כפיות שמן שומשום
1 ביצה
מלח ופלפל שחור
3 כפות פירוריקמח מצהלתערובת (לא בפסח: פירורי לחם)
כ- 150 גרם פירורי קמח מצה לציפוי
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מבשלים את התירס במים רותחים כ-7 דקות. אם אתם משתמשים בתירס משומר, דלגו על השלב הזה.

2. בינתיים מערבבים את כל חומרי התערובת. מסננים את התירס מהמים ומוסיפים גם אותו.

3. יוצרים קציצות ומצפים אותן בפירורי קמח מצה.

4. מטגנים במחבת עם שמן כ-2 דקות מכל צד, או עד שהן מזהיבות.

* כדאי ומומלץ להגיש עם צ'יפס

מתכון:דנה אלמוסני
צילומים וסטיילינג:אפיק גבאי
המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!