לפעמים כל מה שצריך זה הר של קוסקוס עם עשבי תיבול טריים, שקדים ואגוזים קלויים וברבוניות מטוגנות וטעימות מעל. שפריץ של ליים או לימון וזה בכלל תענוג. תאמינו או לא, את כל זה אפשר לעשות בפחות מ-30 דקות. הקוסקוס אגב, מיובא ממרוקו ונקרא dari - זהו קוסקוס האינסטנט שהכי קרוב לקוסקוס שמכינים בעבודת יד. אני ממליצה לאכול את המנה הזאת במרפסת או בסוכה, בשעות הצהריים או הערב המוקדמות, להפרד מהקיץ ולומר שלום לחורף המתקרב.

קוסקוס וברבוניות לפני (צילום: אסף רונן)
קוסקוס עם עשבי תיבול וברבוניות - רגע לפני (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן
קוסקוס וברבוניות אחרי (צילום: אסף רונן)
נפרדים מהקיץ בדרך טעימה (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

קוסקוס עם עשבי תיבול וברבוניות

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 25 דקות
עלות: 58 שקלים

המרכיבים:
500 גרם קוסקוס מהיר הכנה
100 גרם שקדים קצוצים (מקלונים או צ'יפים) ואגוזי מלך קלויים
2 כפות נענע קצוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
500 גרם ברבוניות קפואות (כדאי להפשיר במקרר לילה לפני)
5 כפות קמח
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון
2 לימוני ליים

אופן ההכנה:
1. מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן.

2. מוסיפים לקוסקוס את השקדים והאגוזים, עשבי התיבול, מלח ופלפל ומערבבים.

3. מיבשים היטב את הברבוניות ומצפים אותן בקמח (מתובל במעט מלח).

4. מטגנים את הברבוניות במחבת כ-3 דקות מכל צד (במידה ומצאתם פילטים של ברבוניות אז 2 דקות מכל צד).

5. מניחים את הדגים על הקוסקוס ומפזרים מיץ ליים מעל.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

אהבתם את המנה? תנו לה בלייק!

>> בשבוע שעבר הכנו בורקסים קטנים של חצילים ובטטות
>> כל מתכוני הדגים שלנו