לפני שבוע חברתי אורי התקשרה אלי בהיסטריה ואמרה לי: "דנה שכחתי לגמרי, אבל הזמינו אותי לארוחת ערב ואני חייבת להביא איתי משהו". היא גם סיפרה לי שהיא לא הספיקה לעבור בסופר והיא צריכה לצאת עוד שעה וחצי מהבית. שאלתי אותה מה יש לה בבית וכך נולד לו מתכון זריז וטעים. 15 דקות של עבודה, 35 דקות בתנור (שעובד בזמן שאתם מתארגנים), ויש לכם מאפה טונה ופלפלים עסיסי, טעים ולא יקר בכלל.

מאפה טונה ופלפלים (צילום: אסף רונן)
מאפה טונה ופלפלים זריז. רוב הסיכויים שיש לכם את מרבית המרכיבים כבר בבית (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

מאפה טונה ופלפלים

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 50 דקות
עלות: כ-21 שקלים

המרכיבים:
1 בצל גדול קצוץ
2-3 פלפלים אדומים (או צהובים), חתוכים לקוביות
2 שיני שום קצוצות
2 קופסאות טונה בשמן (אפשר גם במים)
כף של תימין טרי (אפשר גם פטרוזיליה או אורגנו)
מלח ופלפל שחור
חצי חבילה של בצק עלים
1 ביצה להברשה
שומשום (אופציה)

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל בשתי כפות שמן עם הפלפלים, כ-7 דקות. מוסיפים את השום ומערבבים.

2. מסירים מהאש ומוסיפים את הטונה והתבלינים, ומערבבים היטב.

3. מניחים את התערובת לאורך הבצק, מגלגלים לצורת רולדה וסוגרים את הבצק כשהתפר כלפי מטה.

4. מניחים את הבצק על תבנית עם נייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35-40 דקות.

6. במידה ויש לכם גבינות במקרר שאין לכם מה לעשות איתן ניתן להוסיף אותן לתערובת.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

>> בשבוע שעבר הכנו קציצות דיאטטיות עם המון ירקות
>> הקינוח הכי מגניב של 2011: וופי פאי