מפרום הוא מאכל טעים - מה זה טעים, מעלף - שדורש לא מעט עבודה. השבוע אנחנו מציעים לכם משהו דומה בגרסה מקוצרת, ולא פחות טעימה. שימו לב, הקינמון הוא תבלין חשוב כאן. אל תוותרו עליו.

מפרום מהיר - לפני. סטיילינג: שרה זיידמן (צילום: אסף רונן)
מפרום מהיר - לפני (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן
מפרום מהיר - אחרי. סטיילינג: שרה זיידמן (צילום: אסף רונן)
מפרום מהיר - אחרי (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

מפרום לממהרים

זמן הכנה: 55 דקות (כולל הרוטב), זמן עבודה: 20 דקות
עלות: 55 שקלים (כולל הרוטב)

מצרכים (2-3 מנות):
1 בצל מגורר
500 גר' בשר טחון
2 כפות רסק עגבניות
חופן פטרוזיליה
3 תפוחי אדמה מגוררים דק
1 ביצה
כף קמח (לא חובה)
1/2 1 כפיות קינמון
כפית כמון
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הבצל, הבשר, רסק העגבניות, הפטרוזיליה, תפוח האדמה, הביצה, הקמח והתבלינים.

2. מחממים שמן במחבת גדולה. יוצרים קציצות מהתערובת, מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומגישים.

* ניתן להכין רוטב עגבניות ולבשל בו את הקציצות: מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים 260 גרם עגבניות מרוסקות, 2 שיני שום קצוצות, 1/2 כוס מים חמים, קינמון, כמון, מעט סוכר, מלח ופלפל, ומבשלים 35-40 דקות על אש נמוכה.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן – צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלי קרמיקה: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

>> בשבוע שעבר הכנו פרגיות בטריאקי על אורז
>> רוצים לזכות ב-5 שנים של קניות בסופר חינם? שלחו לנו מתכון שווה!