הקציצות האלה, כמה פשוטות ככה ממכרות: ממש כמו פיצוחים, מרגע שהתחלתם לאכול אותן יהיה לכם מאוד קשה להפסיק. המתכון שלהלן הוא צמחוני, אבל מי שרוצה יכול להוסיף מעט בשר טחון (ואז לוותר על הגבינה, אם אתם שומרי כשרות). רק קחו בחשבון שזה ישנה את האופי והטעם של הקציצות לגמרי, ולא בטוח שכדאי. יש לכם ילדים? אנחנו מרשים, אמנם בצער, לוותר על האגוזים.

קציצות כרובית - לפני (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
קציצות כרובית - לפני | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב
קציצות כרובית - מוכנות (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
קציצות כרובית - אחרי. אי אפשר להפסיק לנשנש | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

זמן עבודה: 35 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: כ-45 שקלים

המצרכים:
1 כרובית חתוכה קטן (רק הפרחים)
150 גרם אגוזי פקאן (או אגוזי מלך)
100 גרם גבינת פיקורינו כבשים, מגוררת גס (אפשר גם קשקבל)
3 ביצים
150 גרם פירורי לחם
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
כף וחצי פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הכרובית כ-8 דקות, ומסננים.

2. מערבבים בקערה את כל החומרים לתערובת אחידה (בעזרת הידיים מערבבים ומועכים את הכרובית).

3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד (עד שמזהיב). מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

4. מגישים עם סלט.

* במקום לטגן אפשר למלא את התערובת בתבנים שקעים עם מנז'טים ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 20-25 דקות.

* כל המוצרים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה חצילים ומוצרלה פשוטה וטעימה
>> והנה מתכון לסינייה של חוסאם עבאס