אפיק הצלם שלי כל כך אוהב פתיתים, שאין גרסה שלהם שהוא לא טעם. לקחתי על עצמי את המשימה להכין לו מנת פתיתים שכמוה הוא לא פגש. הכנתי לו מנה שמשלבת פתיתים עם חלב קוקוס ובטטות - שילוב שפשוט יצא מושלם. ברגע שהוא טעם אותה, הוא העלה חיוך של אושר על פניו. עלי הכפיר ליים מוסיפים טעם לימוני עדין והמנה אפילו מתאימה לצמחונים/טבעונים - פשוט מכינים אותה ללא העוף. 

פתיתים עם חלב קוקוס ובטטות (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
פתיתים עם פרגיות ובטטה. אפילו בלי הפרגיות זה יהיה טעים ומשביע | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: כ-52 שקלים

המרכיבים:
בצל גדול, קצוץ
שמן זית לטיגון
4 פרגיות, חתוכות לקוביות
3 שיני שום קצוצות
בטטה גדולה, חתוכה לקוביות
500 גרם פתיתים בצורת אורז
3 עלי כפיר ליים
חצי חבילת כוסברה, קצוצה
כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
1/2 1 כוסות חלב קוקוס

אופן ההכנה:

1. בסיר עם 3-4 כפות שמן זית מטגנים את הבצל כ-3 דקות.

2. מוסיפים את חתיכות העוף ל-3 דקות נוספות. מערבבים ומוסיפים את השום לדקה נוספת ומוסיפים גם את הבטטות לטיגון של  2 דקות. 

3. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים אותם כ-3 דקות, עד שהם מכוסים כולם בשמן. מוסיפים את התבלינים ואת חלב הקוקוס, מערבבים ומוסיפים 3 כוסות מים (ולא יותר). מבשלים על אש קטנה כ-12-15 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כ- 10 דקות נוספות לפני שנוגעים בו.

* המרכיבים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> טארט שוקולד ותותים ללא אפייה לוולנטיינ'ס
>> איך משחררים שתי כוסות שתקועות אחת בתוך השנייה?