מנגולד הוא בן הדוד הכי קרוב של התרד, טעמו מאוד עדין ומיוחד ואפשר להכין ממנו בערך הכל - ממרקים, דרך ממולאים ועד פסטות ופשטידות. היום אנחנו הולכים על אופציית הממולאים, אבל בגרסה טיפה פחות קונבנציונלית ויותר מתקתקה-חמצמצה. גיוונים אפשריים: אפשר להוסיף לבישול כוס של יין אדום, אפשר להוסיף צימוקים ושזיפים ומעט סוכר חום או לחלופין ללכת לכיוון החמצמצות ובסיום הבישול לסחוט לימון מעל הכל.

מנגולד ממולא בבשר לפני (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עלי מנגולד ממולאים - לפני | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
מנגולד ממולא בבשר אחרי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עלי מנגולד ממולאים - אחרי. שעה והם שלכם | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עלי מנגולד ממולאים

זמן עבודה: 15-20 דקות
זמן הכנה כולל: 60 דקות
עלות: כ-45 שקלים

המצרכים:
1-2 חבילות של מנגולד, שטופים היטב ובלי החלק הלבן האמצעי
2 בצלים חתוכים לרצועות
3 שיני שום
2 כפות סילאן
חופן נענע קצוצה
מלח ופלפל שחור
1/2 לימון סחוט
מעט שמן לטיגון

למילוי:
1 בצל מגורר
350 גרם בשר בקר טחון (אפשר גם הודו או עוף)
כוס אורז פרסי
כף נענע קצוצה
1/2 כפית בהרט או ראס אל חנות
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מטגנים בסיר רחב את הבצל עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את הסילאן וכוס מים רותחים, מערבבים ומוסיפים את התבלינים.

2. מניחים להתבשל על אש נמוכה, ובינתיים מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.

4. חולטים במים רתוחים את עלי המנגולד (שופכים מים רתוחים על עלי המנגולד), מסננים ומקררים.

5. מניחים את העלה על משטח עבודה. לוקחים כף מתערובת הבשר מניחים בחלק העליון של העלה, מקפלים פנימה את הדפנות החיצוניות ומגלגלים את העלה. מניחים בסיר וחוזרים על אותה פעולה.

6. מביאים את הסיר לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ- 30 דקות.

7.מי שרוצה להוסיף קצת חמיצות לתבשיל יכול להוסיף כוס יין אדום, או לחילופין, לסחוט לימון מעל הממולאים בסוף הבישול.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים וסטיילינג: בני גם זו לטובה
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

>> בשבוע שעבר הכנו פתיתים ושוקי עוף בסיר אחד
>> יש דבר כזה: קרוק מאדאם דל קלוריות

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים