קינואה היא חומר גלם נפלא עם ערך תזונתי גבוה. היא נחשבת כדגן (היא לא), עשירה בחלבון ובסיבים תזונתיים ואינה מכילה גלוטן. הפעם הכנתי ממנה סלט קליל וטעים, שלוקח רק רבע שעה של עבודה. נהדר לארוחת צהריים או לארוחת ערב קלילה ומהירה.

סלט קינואה מתקתק (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
סלט קינואה מתקתק - מנה מנצחת על אמת | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

זמן הכנה: 5 דקות
זמן הכנה כולל: 15 דקות
עלות: כ-42 שקלים

המרכיבים:
500 גרם קינואה
1 חבילת פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות
1 בצל סגול פרוס דק
1 בטטה (יקרה מדי? החליפו בחצי דלורית חתוכה לקוביות)
חופן של כוסברה קצוצה
6-7 קורנישונים חתוכים לפרוסות. או 3 מלפפונים חמוצים במלח
50 גרם שקדים פרוסים, קלויים

לרוטב:
1 לימון סחוט
3 כפות מייפל (טבעי)
3-4 כפות שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הקינואה בסיר עם מים רותחים כ-8 דקות. שימו לב ברגע שמופיעה נקודה לבנה בגרגיר הקינואה היא מוכנה. מסננים ומניחים בצד.

2. במקביל, מטגנים במחבת את הבטטה / הדלורית כ-8 דקות עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג ומוסיפים לסלט.

3. מערבבים היטב בקערה את כל המצרכים לרוטב.

4. מעבירים לכלי את הקינואה, ואת שאר המצרכים, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו חזה עוף עם שעועית ירוקה
>> לכל המתכונים הצמחוניים שלנו
>> לכל המתכונים לראש השנה