עכשיו שהחורף כאן, מה אפשר להכין? ממולאים צבעוניים ומשמחים. זו מנה משביעה שיש בה כמעט את כל אבות המזון: פחממות, חלבונים וירקות - כולם מבושלים באותו הסיר ובלי הרבה בלגאן.

את המתכון אפשר להכין בכמה גרסאות:
1. את בשר הבקר אפשר להחליף בהודו אדום טחון (מאוד בריא) או חזה עוף.
2. אפשר להוסיף לתערובת גם בצל מטוגן, שמוסיף מוסיף לטעם.
3. במקום בשר אפשר להשתמש בטופו, או בלי שום חלבון בכלל ולהוסיף יותר ירק לתערובת.
4. במקום האורז אפשר להשתמש בבורגול.
5. אני השתמשתי בחצילים, קישואים ופלפלים, אבל אפשר להשתמש בכל ירק אחר שמתאים למילוי.

ממולאים - לפני (צילום: אסף רונן)
הממולאים - יפים גם לפני (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן
ממולאים - אחרי (צילום: אסף רונן)
הממולאים מוכנים. בסיר אחד ובלי הרבה בלאגן (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

ממולאים צבעוניים

זמן הכנה: 18 דקות
זמן הכנה כולל: 55 דקות
עלות: כ-53 שקלים

המרכיבים:
לרוטב:
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות
260 גרם רסק עגבניות
260 גרם עבניות מרוסקות
1 כפית סוכר
½ כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית פפריקה חריפה
מלח ופלפל שחור
חופן פטרוזיליה

למילוי:
3 יחידות פלפל אדום וצהוב
2 חצילונים קטנים
3 קישואים עגולים או רגילים
1 בצל קצוץ דק (אפשר גם מטוגן)
½ קילו בשר טחון
כוס וחצי אורז
2 שיני שום קצוצות
1 כף רסק עגבניות
½ כפית פפריקה מתוקה
כף פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את השום ואחרי מספר שניות את רסק העגבניות. מערבבים.

2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הסוכר, התבלינים וכוס המים, ומבשלים על אש נמוכה.

3. בנתיים מכינים את הירקות: מרוקנים את הפלפלים, הקישואים והחצילונים מהמילוי ומניחים אותם בצד.

4. מערבבים בקערה את שאר מצרכי המילוי. כאשר התערובת אחידה, ממלאים את הירקות איתה. מניחים את הירקות בסיר עם הרוטב, ומוודאים שהוא מכסה את הירקות. במידה ולא, מוסיפים מים.

5. מביאים לרתיחה ומורידים את האש למינימום. מבשלים ברוטב כ-35-40 דקות עם מכסה סגור.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

אוהבים את הממולאים? תנו להם בלייק

>> בשבוע שעבר הכנו פולנטה ברוטב עגבניות ומוצרלה
>> קנחו עם ריבועי גבינה וריבת חלב משגעים

>> כל המתכונים לראש השנה