לפעמים אין לי כוח לבישולים. זה קורה לכולם. במקרים כאלו, כשצריך להכין ארוחה מהירה עם אפס חשק להכין אותה, אני מכינה את נתחוני חזה העוף האלו. רק שימו לא לא לבשל יותר מידי את השעועית, כדי שתישאר מעט קשה ופריכה. 

נתחוני עוף עם שעועית ירוקה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
חזה עוף עם שעועית ירוקה. מהיר זאת לא מילה | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

זמן הכנה: 10 דקות
זמן הכנה כולל: 25 דקות
עלות: כ-52 שקלים

המרכיבים:
500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
1 בצל, קצוץ
1 חבילת פטריות, פרוסות עבה
3 גזרים חתוכים לרצועות
500 גרם שעועית עדינה
3 שיני שום, קצוצות גס
50 גרם שומשום
3 כפות שמן שומשום
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מטגנים במחבת  את הבצל כ-3 דקות ומוסיפים את רצועות העוף לכ-5 דקות נוספות, עד להזהבה.

2. מוסיפים את הפטריות, הגזרים, השעועית הירוקה, השום, השמשום, שמן השומשום, ומלח ופלפל, ומבשלים כ-8 דקות מכוסה על אש קטנה.

3. אפשר להגיש מעל אורז לבן או לאכול ככה, בלי תוספות.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו שניצל שומשום
>> דלעת צלויה בתבלינים מרוקאיים