מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

ירקות מוקפצים עם פרגית

מתכון מעולה לארוחה משביעה ולא כבדה שמושלמת לימי הקיץ החמים. קוצצים הכל מראש, זורקים למחבת גדולה ואוכלים בכיף

פורסם:
הקישור הועתק

עכשיו כשהקיץ כאן, יש לי לפעמים צורך גדול לאכול ארוחה משביעה ולא כבדה, וירקות הם תמיד תשובה טובה לצורך הזה. אפשר לשחק עם הירקות של המתכון הזה - כל ירק שיש לכם במקרר הולך. את העוף אפשר כרגיל להחליף לטופו, או לוותר עליו בכלל. ומי שבכלל רוצה להשקיע, יכול להכניס את הירקותהמוקפציםלתוך דפי אורז, לגלג ולאכול כמו אגרול לא מטוגן.

ירקות מוקפצים עם פרגית אחרי
ירקות מוקפצים עם פרגית. ארוחה כייפית של קיץ|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: כ-57 שקלים

המרכיבים:
3-5 כפות שמן קנולה
בצל סגול חתוך לפרוסות
500 גרםפרגיות, חתוכות לרצועות
3 כפות שמן שומשום
1 פלפל שושקה (או כל פלפל אחר)
כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
1 כרוב קטן, חתוך לרצועות
3 שיני שום קצוצות
1/2 חבילת נבטים
3 עליכפיר ליים(אם אין לא נורא)
1/3 כוס טריאקי
100 גרם קשיו קלוי
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מטגנים בשמן קנולה את הבצל כ-3 דקות, מוסיפים את רצועות הפרגית, מקפיצים כ-5 דקות ומוסיפים את שמן השומשום.

2. מתחילים להוסיף את הירקות למחבת לפי הסדר בהפרשים של דקה מאחד לשני ומערבבים אחרי כל ירק שהתווסף.

3. מוסיפים למחבת את עלי הכפיר ליים, הטריאקי, הקשיו המלח והפלפל, ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.

* אפשר לגלגל את הירקות והעוף המוקפצים בתוך דפי אורז. משרים כל דף במשך דקה במים חמים, מניחים על צלחת, מוסיפים כף מהמוקפץ במרכז הדף, מקפלים פנימה את הדפנות (לרוחב) ואחר כך לאורך - בדיוק כמו אגרול.

* המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מצאתם טעות לשון?