כמה שאני אוהבת מתכונים של לחתוך, לערבב ולהשאיר על האש. אוכל טוב, בלי להתאמץ יותר מדי - והרבה ממנו. 

שוקי עוף עם קוסקוס (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
שוקי עוף עם אפונה וארטישוק על הר של קוסקוס. לשים סיר על האש ולשכוח ממנו | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 60 דקות
עלות: כ-52 שקלים

המרכיבים:
3 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות
10 יחידות שוקי עוף
3 כפות סוכר חום
3 שיני שום קצוצות
3 גזרים חתוכים לעיגולים
500 גרק אפונה עדינה
500 גרם ארטישוק יהודי (אני השתמשתי במוצר של חברת masieloo), או תחתיות ארטישוק
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
1/2 כוס מים
500 גרם קוסקוס מהיר הכנה (אני אוהבת את הקוסקוס של חברת דארי)

אופן ההכנה:

1. מטגנים בסיר את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את שוקי העוף ומזהיבים כ-3 דקות.

2. מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומוסיפים את השום ויתר המצרכים (חוץ מהקוסקוס והמים). מערבבים היטב פעם נוספת ומוסיפים כ-1/2 כוס מים.

3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כ-40 דקות.

4. בזמן שתבשיל העוף מתבשל, מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן. מגישים ביחד. 

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט
* הכלים באדיבות גילס - דרך השלום 8 תל אביב (03-562060)

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו שקשוקה תרד ומוצרלה מהירה
>> עד 500 קלוריות: פסטה בולונז הודו