למרק הזה קוראים Sopa de ajo, והוא עשוי משאריות לחם ישן והרבה שום ופפריקה. מכינים אותו בספרד והוא מצוין לחיזוק כל המערכות עם כמות השום שיש בו.

מרק מלחם ישן ושום (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
מרק מלחם ישן ושום. מרק שאריות, כמו שצריך | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 30 דקות
עלות: כ-19 שקלים

המרכיבים:
3 כפות שמן זית
6 פרוסות לחם חתוכות לקוביות (ללא הקרום)
7 שיני שום קצוצות
כפית וחצי פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
700 מ"ל ציר ירקות או מים חמים
חופן פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הלחם כ-3 דקות בסיר. מוסיפים את השום ומערבבים היטב. מתבלים ומערבבים, הלחם צריך להיות זהוב.
2. מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים כ-15 דקות.
3. מגישים עם מעט פטרוזיליה מעל ושמן זית.

* המרכיבים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו מאפה פרגיות וכרשה
>> העסקיות הכי שוות של 2012