חצילים היו ומעולם אחת האהבות הגדולות שלי. לא משנה באיזה מצב, הם תמיד טעימים ומשמחים. השילוב של חצילים ופסטה הוא בכלל שילוב מנצח, ומי שרוצה יכול לשדרג אותו בקוביות של פרגית (שומרי כשרות, במקרה כזה ותרו על המוצרלה), או אפילו טופו. מנה שתשלח אתכם לישון שבעים ומרוצים אחרי יום עבודה ארוך (ואם תוסיפו כוסית יין אדום, בכלל).

פסטה ברוטב עגבניות וחצילים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פסטה ברוטב עגבניות וחצילים - לפני | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
פסטה ברוטב עגבניות וחצילים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פסטה ברוטב עגבניות וחצילים. והולכים לישון שמחים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פסטה ברוטב עגבניות חצילים ומוצרלה

זמן עבודה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 53 דקות
עלות: 38 שקלים

המצרכים:
1 בצל גדול, קצוץ
1 חציל, חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום, חתוכות לפרוסות
400 גרם עגבניות מרוסקות
1/2 כפית סוכר
1 כפית פפריקה מעושנת (גם מתוקה תעשה את העבודה)
מלח ופלפל שחור
2 כפות בזיליקום טרי, קצוץ
150 גרם מוצרלה מגוררת גס (או בייבי מוצרלה)
1 חבילה פסטה

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל בסיר כ-3 דקות, מוסיפים את החצילים והשום, ממליחים מעט, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות.

2. מכסים את הסיר ומנחים להתאדות 10 דקות על אש נמוכה.

3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, כשליש כוס מים, סוכר, תבלינים ובזיליקום.

4. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.

5. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומעבירים לצלחת הגשה.

6. מפזרים את המוצרלה בתוך הרוטב ומערבבים את הרוטב עם הפסטה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוף טעים רצח בשקית קוקי
>> ולקינוח: עוגת השוקולד הכי חגיגית שיש