מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

ארוחה ב-10 דקות עבודה: סלט אטריות שעועית עם טופו

רגע לפני תחילתה של בליסת החגים הגדולה, קבלו אותה: מנה צמחונית וטבעונית שקל להכין וכיף גדול לאכול. והבונוס: שובע בלי תחושת כובד

פורסם:
הקישור הועתק

לפני שמגיע החג ואנחנו מתחילים לזלול ללא הכרה - זלילה שאלוהים יודע מתי תסתיים, כנראה אי שם אחרי סוכות - בואו ליהנות מארוחה קלילה ומזינה, שתשאיר אתכם שבעים ושמחים, בלי שום דחף לפתוח כפתור. מנהצמחוניתוטבעונית, שקלי קלות להכין וכיף גדול לאכול.

סלט אטריות שעועית
סלט אטריות שעועית. בלי לפתוח כפתור|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן עבודה: 10 דקות
זמן הכנה כולל: 17 דקות
עלות: כ-38 שקלים

המצרכים:
חבילת אטריות שעועית
חבילתטופו, חתוכה לקוביות
מעט שמן שומשום
סלסילת פטריות שמפיניון
2 ענפי סלרי, חתוכים דק
1 בצל סגול, פרוס דק
10 עגבניות שרי

לרוטב:
3 כפות שמן שומשום
5 כפות רוטב סויה
3 כפות דבש או סילאן
מעט מלח (זהירות, הסויה מלוחה)

אופן ההכנה:

1. מניחים את האטריות בכלי גדול ויוצקים עליהן מים רותחים עד לכיסוי מלא. לאחר כ-5 דקות מסננים, שוטפים, ובעזרת הידיים או סכין חותכים את האטריות לשניים.

2. מקפיצים את הטופו במחבת עם מעט שמן שומשום כ-5 דקות, עד להזהבה.

3. מערבבים בכלי את כל מרכיבי הרוטב.

4. מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה גדולה ויוצקים מעל את הרוטב.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט