עוף ניתן להכין בכל כך הרבה דרכים שונות ומגוונות, ולכל אחד יש את ארסנל המתכונים האהובים שלו. הנה דרך מהירה וטעימה במיוחד להכין שוקי עוף בתנור, מנה שמתאימה גם לגדולים וגם לקטנים. אלו מכם שלא מתחברים חזק לכוסברה - אל דאגה, היא רק מוסיפה טעם ולא משתלטת על המנה.

שוקי עוף עם לימון וכוסברה בתנור עם אורז לפני
עוף לימוני ואורז - המצרכים (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן
שוקי עוף עם לימון וכוסברה בתנור עם אורז אחרי
עוף לימוני ואורז - מוכן ומזומן (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

שוקי עוף עם לימון וכוסברה בתנור עם אורז

זמן עבודה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 60 דקות
עלות: 45 שקלים

המצרכים (ל-3 מבוגרים או 5 ילדים חמודים):
6 שוקי עוף
2-3 לימוני ליים (גם לימון רגיל הולך) סחוטים
חצי חבילת כוסברה קצוצה
6 שיני שום שלמות
מלח ופלפל שחור

לאורז:
2-3 כפות שמן קנולה
2 כוסות אורז
2 כוסות מים
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מניחים את שוקי העוף בכלי חרס (או פיירקס) ומוזגים עליהם את מיץ הלימון.

2. מפזרים על השוקיים את הכוסברה ושיני השום ומתבלים במלח ופלפל.

3. מכניסים את הכלי ללא כיסוי לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים 25 דק', מורידים את המעלות ל-190 ואופים 25 דק' נוספות. ניתן להפוך את השוקיים כשמורידים את הטמפרטורה כדי שישתזפו משני הצדדים.

5. בזמן שהעוף בתנור מכינים את האורז.

6. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את האורז כ-5 דק'. מוסיפים את המלח והפלפל, מערבבים ומוסיפים את המים. מבשלים על אש נמוכה כ-18 דק'.

7. מגישים את העוף מעל האורז ומקשטים בכוסברה טרייה.

* הצעה לגיוון: ניתן להוסיף לעוף פחית חלב קוקוס לאחר 25 דק' בישול.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

>> בשבוע שעבר הכנו כריך בשר של אלופים
>> ומה עם קינוח? נסו פנקוטה קלה ללא ג'לטין, אבל עם מרשמלו