הכנפיים האלו הולכות מעולה עם מדורת ל"ג בעומר - הן מתאימות לתפוחי האדמה השחורים והלוהטים, אפשר להכין לפני שיוצאים ולארוז אותן לדרך. גם בבית הן הופכות לארוחה נהדרת, ביחד עם אורז לבן עליו יוצקים את רוטב הכנפיים. 7 דקות של עבודה והופס לתנור.

כנפיים ברוטב צ'ילי מתוק - לפני (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
כנפיים ברוטב צ'ילי מתוק - כל המרכיבים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
כנפיים ברוטב צ'ילי מתוק - אחרי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
כנפיים ברוטב צ'ילי מתוק - יאללה, למדורה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 7 דקות
זמן הכנה כולל: 42 דקות
עלות: כ-35 שקלים

המרכיבים:
10 יחידות כנפיים
3/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/3 כוס חלב קוקוס
1 בצל קצוץ
מלח ופלפל שחור
2 ענפים של בצל ירוק חתוך לעיגולים

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערה את הכנפיים ומוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הבצל הירוק.

2. מערבבים היטב ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים כ-25 דקות.

3. לאחר 25 דקות מעבירים את התנור למצב גריל ומזהיבים את הכנפיים כ-5-10 דקות נוספות.

4. מפזרים מעל הכנפיים המוכנות את הבצל הירוק, ומגישים עם אורז לבן או תפוחי אדמה.

* המצרכים למתכון באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל פרגיות ותפוחי אדמה
>> העגבניות יקרות? אפשר גם בלעדיהן