נתחיל בווידוי: בתור ארגנטינאית מצויה אני לא אמורה לחשוב ככה, אבל אני ממש אוהבת פרגיות. הפסטה הזאת נולדה אחרי שרצינו לשדרג את הפסטה אליו עם עוד כמה מרכיבים טעימים. הוספנו זיתי קלמטה, עגבניות מיובשות והכי חשוב - צי'ילי גרוס. כדי שלא יגידו שחסר חלבונים באוכל אז הוספנו גם פרגיות חתוכות לרצועות (אפשר גם קוביות). צמחונים יכולים להמיר את הפרגיות בגבינת פטה, או בטופו מוקפץ. המנה הזאת מיועדת לכל מי שאוהב קצת חריפות בצלחת (וגם בחיים).

פסטה פרגיות לפני
פסטה ספייסי פרגיות לפני (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן
פסטה פרגיות אחרי
פסטה ספייסי פרגיות - אחרי. יש גם אופציה צמחונית (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

פסטה ספייסי פרגיות

זמן הכנה: 18 דקות
זמן הכנה כולל: 30 דקות
עלות: כ-39 שקלים

המרכיבים:
250 גרם פרגיות
6 שיני שום קצוצות
1-2 כפיות צי'ילי גרוס
50 גרם זיתי קלמטה מגולענים
50 גרם עגבניות מיובשות (לא חובה)
3 -5 עלי מרווה
מלח ופלפל שחור
כוס וחצי יין לבן
חבילת פסטה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2. מקפיצים את הפרגיות במחבת עם 2 כפות שמן זית, למשך כ-5-7 דקות.

3. מוסיפים את השום, מערבבים ומוסיפים את שאר המרכיבים למחבת (למעט הפסטה).

4. מבשלים כעשר דקות ומערבבים עם הפסטה המוכנה.

5. האופציה הצמחונית: החליפו את הפרגיות ב-250 גרם טופו והקפיצו אותם במחבת כ-3 דקות. אפשר גם לוותר על הטופו ולהוסיף גבינת פטה לפני ההגשה.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג ויצירת הכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה עם בקר, אפונה ובטטה
>> עמנואל ממאסטר שף חושף את הסודות של האוכל במטוסים, ונותן מתכון מעולה