מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

ארוחה בשעה: מוסקה מהירה

אוהבים חצילים? ברור שאתם אוהבים חצילים, מי לא אוהב חצילים. אז עכשיו רק תטגנו אותם קצת, ותסדרו בתבנית עם שכבה של בשר טחון ברוטב עגבניות. פחות מ-60 שקלים ויש לכם ארוחה לתפארת, מהסוג שמחייב הסתערות מיידית

פורסם:
מוסקה מהירה
מוסקה מהירה|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק
מוסקה מהירה
מוסקה מהירה. 25 דקות עבודה ודי|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

חצילים הם מהירקות שאני הכי אוהבת. לא משנה באיזו צורה ובאיזה אופן הכנה - הם תמיד טעימים ומספקים. הפעם הוספתי להםבשר טחוןורוטב עגבניות עשיר עם ניחוח נפלא של נענע, וקיבלתימוסקהמצוינת, באמת במינימום עבודה. קצת טיגון, בישול קצר ולתנור.

זמן עבודה: 25 דקות
זמן הכנה כולל: 55 דקות
עלות: כ-35 שקלים

המצרכים:
2חצילים, פרוסים
1/2 כוס קמח
שמן לטיגון
1 בצל, קצוץ
500 גרם בשר טחון
3 שיני שום, קצוצות
400 גרם עגבניות מרוסקות
חופן נענע קצוצה
כפית אורגנו
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
ביצה טרופה, למריחה

אופן ההכנה:

1. מקמחים את פרוסות החצילים ומטגנים בשמן כשתי דקות מכל צד. מפזרים מעט מלח ומעבירים לכלי עם נייר סופג.

2. מטגנים את הבצל בסיר כ-3 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו היטב בעזרת כף עץ, תוך כדי טיגון.

3. מוסיפים את שיני השום ואת העגבניות המרוסקות, מתבלים ומוסיפים חצי כוס מים. מבשלים כ-5 דקות.

4. מסדרים את החצילים בצפיפות בתחתית תבנית חסינת חום, יוצקים את הרוטב ומכסים בשכבה נוספת של חצילים.

5. מורחים בביצה ואופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

* המרכיבים באדיבותעדן טבע מרקט

מצאתם טעות לשון?