אחרי הצום לא כדאי להעמיס באוכל, אלא לאכול משהו קטן וטעים. יש אנשים שאוכלים משהו מתוק, אבל זה בכלל לא חובה, משהו קטן ומלוח גם מאוד מתאים לשבירת הצום. מכינים את הבורקסים בבוקר לפני שיום הכיפורים נכנס, ובזמן שמכינים את השתיה החמה אחרי שהצום יוצא, מחממים את הבורקסים בתנור והבית מתמלא בניחוחות מפתים. גם אם אתם לא בין אלו שצמים, זה מתכון שכדאי לאמץ.

בורקס - לפני (צילום: אסף רונן)
בורקס חצילים ובטטות - לפני (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן
בורקס - אחרי (צילום: אסף רונן)
אפשר לשבור את הצום גם עם משהו מלוח (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

בורקס חצילים ובטטות

זמן הכנה: 25 דקות.
זמן הכנה כולל: 45 דקות.
עלות: 50 שקלים.

המרכיבים:
4-5 כפות שמן (אפשר אפילו יותר, חצילים אוהבים שמן)
2 בצלים קצוצים
1 חציל חתוך לקוביות
1 בטטה חתוכה לקוביות
2 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור
גביע גבינה לבנה
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
½ חבילת בצק פילאס תורכי (קונים קפוא ומפשירים לפני השימוש)
1 ביצה + 1 כף מים

אופן ההכנה:
1. מטגנים בסיר את הבצל עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את החצילים והבטטות ומטגנים אותם עד לריכוך, כ-15 דקות.

2. מוסיפים את שום, מלח ופלפל ומערבבים.

3. מוסיפים את הגבינות והבזיליקום ומערבבים.

4. מניחים את הבצק המופשר על השיש וחותכים אותו למלבנים. מניחים את תערובת המילוי על דפנות הבצק, מגלגלים לנחש וסוגרים את הצדדים.

5. ניתן להשאיר את הבורקס בצורה הזאת או לעצב אותם בצורת שבלול.

6. מורחים את הביצה עם המים על הבורקס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.

*מי שלא אוהב חצילים יכול להכין את המילוי רק מבטטות (מ-2 בטטות). ניתן גם להוסיף למילוי תבלינים או גבינות אחרות. בתאבון וצום קל.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

מה המנה שלכם לשבירת הצום? ספרו לנו בפייסבוק!

>> בית הספר לבשלנים מתחילים מציג: החביתה המושלמת
>> הצטרפו לקבוצת הפייבסוק של אוכל טוב