פרגיות בטריאקי ואורז - זו אחת הארוחות המועדפות עליי. קל להכין, מאוד טעים ומשביע, ובעיקר - לא מצריך יותר מדי זמן ועבודה. לא פחות חשוב מזה, התוצאה היא מנה שנראית מושקעת לאללה, אפילו שעבדתם עליה רק 20 דקות.

פרגיות ואורז אסייתי - לפני, עיצוב: שרה זיידמן (צילום: אסף רונן)
פרגיות בטריאקי - לפני (עיצוב: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן
פרגיות ואורז אסייתי - מוכן, עיצוב: שרה זיידמן (צילום: אסף רונן)
פרגיות בטריאקי - אחרי (עיצוב: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

פרגיות בטריאקי על אורז

זמן עבודה: 20 דק'
זמן הכנה כולל: 35 דק'
עלות: 49 שקל

המצרכים (2-3 מנות):
500 גר' פרגיות חתוכות לקוביות
1/2 כוס טריאקי או 1/3 כוס סויה + 2-3 כפות סוכר
1/4 כוס שמן שומשום
2-3 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור
חופן כוסברה (לא חובה)
1 בצל סגול חתוך לקוביות
2-3 כפות שמן קנולה
מקלות לשיפוד הפרגיות

לאורז:
2-3 כפות שמן קנולה
כוס וחצי אורז פרסי
2-3 כפות שמן שומשום
כוס וחצי- 2 מים חמים
מלח ופלפל שחור
2-3 גבעולים של בצל ירוק חתוך לעיגולים

אופן ההכנה:

1. יוצקים בקערה את הסויה, הסוכר, שמן השומשום, השום, המלח (בזהירות, הסויה כבר מלוחה), הפלפל השחור והכוסברה ומערבבים.

2. מערבבים פנימה את הפרגיות ונותנים להן לנוח בתערובת כ-15 דק'.

3. בינתיים מכינים את האורז: מחממים שמן בסיר, שופכים את האורז ומערבבים על אש בינונית 3-5 דק'. מוסיפים את שמן השומשום, המלח והפלפל, מוסיפים את המים החמים ומבשלים על אש נמוכה 18 דק' (בלי לפתוח מכסה). מכבים את האש ומניחים בסיר הסגור עוד 10 דק'.

4. משפדים את הפרגיות עם קוביות בצל (כמובן שאפשר להוסיף כל ירק שרוצים).

5. מחממים מעט שמן במחבת ומניחים את השיפודים.

6. מסובבים את הפרגיות כך שיתבשלו מכל הצדדים, כ-2-3 דק' מכל צד.

7. מניחים את האורז בצלחת, מפזרים מעל את הבצל הירוק ומניחים את שיפודי הפרגית.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן – צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלי קרמיקה: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה משגעת עם נקניקיות
>> רוצים לזכות בתקציב קניות בסופר ל-5 שנים? השתתפו בתחרות המתכונים שלנו!