אפילו הקרניבורים הכי גדולים שאני מכירה מאוד אוהבים את ההמבורגר הזה. הוא דל בקלוריות, בריא, והכי חשוב - תוצרת בית. אפשר להוסיף לתערובת עשבי תיבול או בצל מטוגן, אבל זה ממש לא חובה.

המבורגר פטריות (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
המבורגר פטריות, טעים כמו הדבר האמיתי | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

זמן הכנה: 20 דקות
זמן הכנה כולל: 35 דקות
עלות: כ-49 שקלים

המרכיבים (ל-3-4 המבורגרים, תלוי בגודל הקציצה):
2 בצלים קצוצים דק
כף שמן לטיגון הבצל, ועוד לטיגון ההמבורגרים
500 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
350 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לפרוסות
2 שיני שום קצוצות
300 גרם טופו מגורר גס
2 ביצים
3 כפות פרורי לחם
מלח ופלפל שחור

להגשה:
לחמניות המבורגר
1 בצל סגול פרוס לפרוסות
עגבנייה חתוכה לפרוסות
חסה
מלפפון חמוץ פרוס דק
מיונז, חרדל או קטשופ

אופן ההכנה:

1. במחבת רחבה מטגנים עם כף שמן את הבצל כ-5 דקות, עד שהוא הופך שקוף.

2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-5-8 דקות עד שהן שזופות. מוסיפים את השום, מערבבים, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים למסננת. משאירים אותן כ-15 דקות עד שיגירו את נוזליהן. 

3. טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים להן את הטופו, מערבבים ומוסיפים את תערובת הפטריות ואת פירורי הלחם. במידה והתערובת יבשה מדי מוסיפים עוד ביצה אחת.

4. מחממים מחבת עם מעט שמן, מניחים עליה רינג ממתכת ויוצקים לתוכו חלק מהתערובת (בגודל ההמבורגר שתרצו). מוציאים את הרינג ומטגנים כ-3 דקות מכל צד. במידה ואין לכם רינג, יוצרים קציצות בגודל של המבורגר בעזרת ידיים מעט רטובות, משטחים אותן מעט ומטגנים כ-3 דקות מכל צד.

5. מגישים בתוך לחמנייה, עם ירקות ורטבים. 

*המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

>> בשבוע שעבר הכנו עוף בשקית קוקי
>> עקבו אחרי אוכל טוב בפייסבוק וקבלו עדכונים טעימים על בסיס יומיומי