המתכון הזה נולד מחיבור של שלושה דברים שגיסתי אוהבת במיוחד: תפוחי אדמה, בשר וכמובן בצק פריך. את המאפה הזה כדאי להכין לארוחת ערב, לצד סלט טרי וסרט טוב בטלוויזיה. התפקיד של הנענע כאן, היא לתת טעם מיוחד ומרענן. אם לא אוהבים, אפשר להחליף אותה בכוסברה, פטרוזיליה ואפילו בזיליקום, אבל לדעתי הנענע מתאימה יותר משאר עשבי התיבול.

בורקס תפוחי אדמה, נענע ובשר לפני (צילום: אסף רונן)
הבורקס - לפני (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן
בורקס תפוחי אדמה, נענע ובשר אחרי (צילום: אסף רונן)
בורקס תפוחי אדמה ובשר עם נענע. טוויסט מרענן (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

בורקס תפוחי אדמה ובשר

זמן הכנה: 25 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: כ-49 שקלים

המרכיבים:
500 גרם תפוחי אדמה אדומים, קלופים וחתוכים לקוביות
שמן זית
2 כפות של נענע קצוצה
מלח ופלפל שחור
2 בצלים קצוצים
300 גרם בשר טחון
4-5 שיני שום קצוצות דק
1 כפית פפריקה מתוקה
1/3 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
500 גרם בצק פילאס תורכי, מופשר
1 ביצה להברשה
מעט שומשום, או קצח לפיזור (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. שמים את תפוחי האדמה בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהם מתרככים.

2. מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים להם כ-3 כפות שמן זית, 1/2 כף נענע, מלח ופלפל שחור.

3. במקביל, מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים ומפוררים את הגושים שנוצרים.

4. לאחר כ-6-7 דקות מוסיפים את השום והתבלינים, מערבבים ולאחר 4-5 דקות מכבים את האש.

5. מניחים את הבצק על משטח העבודה וקורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס.

6. מניחים מתערובת הבשר ותפוחי האדמה במרכז כל עיגול, וצובטים את השוליים של הבצק לסגירה.

7. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל- 15-20 דקות (עד שהמאפה מזהיב). ניתן למרוח את הבצק בביצה ולפזר שומשום או קצח מעל.

* במקום בורקסים אישיים, אפשר אפשר להכין מאפה אחד גדול. זמן האפייה יתארך ב-10 דקות.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

סידרנו לכם ארוחת ערב? שתפו את המתכון עם החברים

>> בשבוע שעבר הכנו לכם קציצות בשר וסלק
>> מה עם מתוק? קבלו עוגת סנדוויץ' איטלקית