יש לי כמה חברים שאני מאוד אוהבת, אבל יש להם הפרעה קטנה - הם פשוט חולים על בטטות, בכל צורה שיש. לא משנה איך אני מכינה אותן, הם מאושרים. בשבילם, וגם בשביל כל הצמחונים שלאחרונה הוזנחו במדור - הנה לזניית בטטה מתקתקה וטעימה, שתתאים בהחלט גם לכל קרניבור מצוי.

לזניה בטטות - לפני (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
לזניית בטטות - לפני. יש בטטות? כבר טוב | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב
לזניה בטטות - אחרי (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
לזניית בטטות - מוכנה. קרניבורים, גם אתם בואו בהמוניכם | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

לזניית בטטות צמחונית

זמן עבודה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 50 דקות
עלות: 58 שקלים

המצרכים:
מעט שמן לטיגון
1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות או לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ
3 שיני שום קצוצות
100 גרם חמאה
5-8 כפות קמח רגיל
700 מ"ל חלב
1/4 כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור
חופן של בזיליקום קצוץ
100 גרם אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
150 גרם פרמזן
חצי חבילת עלי לזניה

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבטטות כשתי דקות מכל צד, ולקראת הסוף מוסיפים את השום. ממליחים, מפלפלים ומניחים בצד.

2. מכינים רוטב בשמל: ממיסים בסיר את החמאה, מסירים מהאש ומוסיפים קמח. מתחילים ב-5 כפות, וממשיכים עד שהתערובת נראית כמו גוש של בצק.

3. מחזירים לאש ויוצקים לאט לאט את החלב - מתחילים עם כ-1/3 מהכמות, וברגע שהתערובת מסמיכה מוסיפים עוד. לא מפסיקים לערבב עד שמרגישים שאין עוד גושים. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל. אם נשארו גושים ניתן לאחד את התערובת בעזרת מיקסר מוט ידני.

4. מרכיבים את השכבות: מניחים בתבנית שכבה של עלי לזניה, מעליה מניחים מעט מהבטטות ומעליהן רוטב בשמל, בזיליקום, אגוזי מלך ופרמזן. חוזרים על הפעולה כ-3 פעמים, ולסיום מניחים עלי לזניה ומפזרים גבינה ובשמל.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 35-40 דקות.

הצעות לגיוון:
* אפשר להוסיף בשלב טיגון הבטטות שני בצלים קצוצים
* אפשר לפזר מעט אנשובי מעל הבטטות

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים וסטיילינג: בני גם זו לטובה
המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

>> בשבוע שעבר הכנו עלי מנגולד ממולאים
>> ולקינוח: עוגת תפוזים עם נטיפי שוקולד וקוקוס

 

>> כל המתכונים לראש השנה