חברתי כרמית היקרה שתמיד מכינה לי מטעמים נפלאים, אוהבת פטריות מכל הסוגים. המתכון הזה הוא במיוחד בשבילה -  הכנתי אותו בביתה עם הבזיליקום שקטפתי בגינה שלה, לא היתה לנו גבינה לבנה אז הוספנו קוטג' ויצא נפלא, והקפצנו פטריות פורטובלו ופטריות שמפניון (אפשר להוסיף גם פטריות יער). את הפשטידה צירפנו לארוחה חלבית נהדרת מעשה ידיה.

אני מקדישה לה את המתכון הזה עם המון אהבה.

פשטידת פטריות לפני (צילום: אסף רונן)
פשטידת פטריות - לפני (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן
פשטידת פטריות אחרי (צילום: אסף רונן)
פשטידת פטריות - מוכנה ומזומנה (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

פשטידת פטריות

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 55 דקות
עלות: כ-45 ₪

המרכיבים:
3 בצלים קצוצים
חבילת פטריות שמפניון
חבילת פטריות פורטובלו
3 שיני שום קצוצות
חופן בזיליקום טרי קצוץ
250 גרם גבינת קוטג'
100 גרם פרמזן מגורר
1 ביצה
מלח ופלפל שחור
1/2 חבילת בצק עלים (אפשר גם לוותר)

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים אותן כ-3 דקות. מוסיפים את השום לדקה נוספת ומסירים מהאש.

2. מעבירים למסננת ונותנים לנוזלים לטפטף כמה דקות.

3. מעבירים לקערה ומוסיפים את הבזיליקום, הגבינות, הביצה והתבלינים.

4. מסדרים את הבצק בתבנית אפיה ויוצקים מעליו את המילוי.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-35 דקות.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג ויצירת הכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

>> עוד מתכון טוב לפשטידת פטריות

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה ספייסי פרגיות
>> הכי ביתי, הכי טעים: חומוס משאושה עם בשר