מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

ארוחה בחצי שעה: סלט חזה עוף מהיר

סלט מעולה שאפשר ורצוי להכין משאריות עוף האתמול - צרפו אותו ללחם, פיתה או טורטייה, הוסיפו קצת ירקות טריים בצד - ויש לכם ארוחה סופר זריזה

פורסם:
הקישור הועתק

הפעם הראשונה שנתקלתי בסלט המהמם הזה הייתה בניו יורק. נכנסתי למעדנייה שמכינה בייגל'ס עם כל מיני דברים טובים והסלט הזה פשוט משך אותי אליו. הטעם המיוחד שנותן לו הקארי, ביחד עם השילוב של המיונז והבייגל הטרי לא משאיר מקום לתלונות או שאלות. בגרסה הזאת הכנתי אותו עלטורטייה, אבל אתם בהחלט יכולים לאכול אותו על בייגל טעים או לחם.

סלט חזה עוף במיונז - לפני
סלט חזה עוף מהיר - לפני|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
סלט חזה עוף במיונז - אחרי
סלט חזה עוף מהיר - מוכן. הולך טוב גם על בייגל או כל סוג אחר של לחם|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן עבודה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 18 דקות
עלות: כ-37 שקלים

המרכיבים:
500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות (הכי טוב אם נשאר לכם במקררעוף צלוימאתמול)
2 מקלות סלרי חתוכים דק
2 כפות מיונז
1 בצל סגול חתוך לרצועות
1/2 כפית שמן שומשום
כף כוסברה קצוצה (לא חובה)
1 כפיתקאריצהוב
1/2 כפיתכורכום
מלח
מעט שמן
3 טורטיות אובייגל

אופן ההכנה:

1. מפזרים על רצועות העוף מעט קארי ומטגנים במחבת עם מעט שמן. ברגע שהרצועות שזופות, מוציאים מיד לצלחת ונזהרים לא לייבש את העוף. אם אתם משתמשים בשאריות עוף מאתמול - מפזרים עליהן קארי ומעבירים לקערה עם יתר המצרכים.

2. מערבבים בקערה את הסלרי, המיונז, הבצל, שמן השומשום, הכוסברה, שארית הקארי והמלח. אם אוהבים, אפשר להוסיף גם עוד קארי.

3. אחרי שהעוף מתקרר מעט מוסיפים גם אותו לקערה, מערבבים ומגישים על הטורטייה.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!