מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

טעימא: לא סתם מרק כתום

במקום להכין סתם עוד מרק כתום טחון ובנאלי, תוסיפו עוקץ לחיים ותכינו את המרק הכתום הזה. מעבר לעובדה שהוא מלא בהפתעות, לא צריך לטחון אותו בכלל

רוני מנדלמן
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

מזג האוויר החורפי שמסרב לעזוב לשמחתי, מחזיר אותי שוב ושוב למרקים מחממים ואהובים, החל במרק עגבניות, דרך מרקי גריסים, שעועית, אפונה, בצל, מינסטרונה וכלה בעוף. אבא שלי לעומת זאת, לא משחזר מרקים. יש לו בסיס שאיתו הוא עובד ומשם, הכל פתוח. הוא לא מוותר על השילוב של ירקות עם פרי, קארי הוא חובה אצלו וגודל הסיר הוא מינימום חמישה ליטרים.

בהתלבטות בין המרקיםוהצורך לגוון כרגיל, שאלתי חברים איזה מרק הם אוהבים. בין ההברקות של מרקקוסקוסובוייאבז, התשובה הכי נפוצה הייתהמרק כתום. כל אחד והמרק הכתום שלו: יש שהולכים על מרכיב אחד כמו גזר או בטטות, יש שמערבבים כמה סוגים כתומים ויש שמגוונים. אמא שלי, הייתה אלופת הגיוון. בין הדלורית, לדלעת, הגזר והג'ינג'ר, היא שילבה תפוחים או תפוזים, במקום לתבל בפלפל שחור או קינמון, הקארי היה מסתנן למרק, ובמקום לטחון את התערובת עד שתהפוך למרק סמיך, היא הייתה מסננת אותו עד שהיה נשאר נוזל חלק ונעים לאכילה, שלא לומר שתייה.

מרק כתום
מרק גזר וג'ינג'ר. לא צריך לטחון|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרק הזה מבוסס על מתכון של איתן, חברהּ היקר מגרמניה, משלב בין ירקות לפירות ותבלינים בסיסיים, ומוותר על הטחינה המסורתית של מרקים כתומים. לכל חובבי המרקים הכתומים והקצת בנאליים, זו הזדמנות להפתיע עם מרק צבעוני ולא שגרתי.

מרק כתום של גזר וג'ינג'ר

המרכיבים:
4 בצלים פרוסים לטבעות דקות
50 גרם חמאה
כפית שורשג'ינג'רמגורר דק
4 תפוחי עץ ירוקים מגוררים גס
קילו גזר מגורר גס
2 כוסותצירבשר או ירקות לבחירה. אפשר במקום להשתמש במים בתוספת תפוח אדמה מגורר
מיץ מתפוז אחד
גרידה מחצי תפוז
כפיתקארי
2 כפיות קמח
100 מ"ל שמנת מתוקה
מלח אטלנטי
פלפל לבן טחון

אופן ההכנה:

1. מאדים את הבצל בחמאה, מוסיפים ג'ינג'ר, תפוחים וגזר. מאדים עד שמתרכך. (אם מכינים את המרק על בסיס מים, בשלב זה מוסיפים תפוח אדמה גדול מגורר).

2. מוסיפים את הציר או את המים, מלח ופלפל, מרתיחים, ומבשלים כ-20 דקות.

3. מוסיפים את מיץ התפוזים, גרידת התפוז, הקארי, הקמח והשמנת המתוקה, ומבשלים עוד חצי שעה.

* לחובבי החריף, מעבר לטעם של הג'ינג'ר, אפשר להוסיף טבסקו.

* אין צורך לטחון!

שתפו את המרק הכתום עם החברים בפייסבוק

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מצאתם טעות לשון?