מזג האוויר החורפי שמסרב לעזוב לשמחתי, מחזיר אותי שוב ושוב למרקים מחממים ואהובים, החל במרק עגבניות, דרך מרקי גריסים, שעועית, אפונה, בצל, מינסטרונה וכלה בעוף. אבא שלי לעומת זאת, לא משחזר מרקים. יש לו בסיס שאיתו הוא עובד ומשם, הכל פתוח. הוא לא מוותר על השילוב של ירקות עם פרי, קארי הוא חובה אצלו וגודל הסיר הוא מינימום חמישה ליטרים.

בהתלבטות בין המרקים והצורך לגוון כרגיל, שאלתי חברים איזה מרק הם אוהבים. בין ההברקות של מרק קוסקוס ובוייאבז, התשובה הכי נפוצה הייתה מרק כתום. כל אחד והמרק הכתום שלו: יש שהולכים על מרכיב אחד כמו גזר או בטטות, יש שמערבבים כמה סוגים כתומים ויש שמגוונים. אמא שלי, הייתה אלופת הגיוון. בין הדלורית, לדלעת, הגזר והג'ינג'ר, היא שילבה תפוחים או תפוזים, במקום לתבל בפלפל שחור או קינמון, הקארי היה מסתנן למרק, ובמקום לטחון את התערובת עד שתהפוך למרק סמיך, היא הייתה מסננת אותו עד שהיה נשאר נוזל חלק ונעים לאכילה, שלא לומר שתייה.

מרק כתום (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מרק גזר וג'ינג'ר. לא צריך לטחון | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרק הזה מבוסס על מתכון של איתן, חברהּ היקר מגרמניה, משלב בין ירקות לפירות ותבלינים בסיסיים, ומוותר על הטחינה המסורתית של מרקים כתומים. לכל חובבי המרקים הכתומים והקצת בנאליים, זו הזדמנות להפתיע עם מרק צבעוני ולא שגרתי.

מרק כתום של גזר וג'ינג'ר

המרכיבים:
4 בצלים פרוסים לטבעות דקות
50 גרם חמאה
כפית שורש ג'ינג'ר מגורר דק
4 תפוחי עץ ירוקים מגוררים גס
קילו גזר מגורר גס
2 כוסות ציר בשר או ירקות לבחירה. אפשר במקום להשתמש במים בתוספת תפוח אדמה מגורר
מיץ מתפוז אחד
גרידה מחצי תפוז
כפית קארי
2 כפיות קמח
100 מ"ל שמנת מתוקה
מלח אטלנטי
פלפל לבן טחון

אופן ההכנה:

1. מאדים את הבצל בחמאה, מוסיפים ג'ינג'ר, תפוחים וגזר. מאדים עד שמתרכך. (אם מכינים את המרק על בסיס מים, בשלב זה מוסיפים תפוח אדמה גדול מגורר).

2. מוסיפים את הציר או את המים, מלח ופלפל, מרתיחים, ומבשלים כ-20 דקות.

3. מוסיפים את מיץ התפוזים, גרידת התפוז, הקארי, הקמח והשמנת המתוקה, ומבשלים עוד חצי שעה.

* לחובבי החריף, מעבר לטעם של הג'ינג'ר, אפשר להוסיף טבסקו.

* אין צורך לטחון!

שתפו את המרק הכתום עם החברים בפייסבוק

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו את הבקלאווה של אמא
>> הצטרפו לקבוצה של טעימא בפייסבוק