לפני שבוע או שבועיים קראתי פוסט של חברתי הבשלנית המצטיינת, שמכריז שמבחינתה פשטידות זה אוכל לעצלנים. לא יכולתי שלא להסכים, אבל גם לא יכולתי שלא להיזכר בעשרות הפשטידות המעולות שאכלתי בחיי, שהכילו מרכיבים פשוטים והוכנו ביד אוהבת. נזכרתי בזה בסוף השבוע הגשום שעבר על כוחותינו בצפון. מרגע שנפתחו ארובות השמים - הגשם לא הפסיק לרדת כמעט שלושה ימים. הכנתי סיר מרק בצל, קרם חצילים מפנק ופלפלים קלויים, אפיתי חלות משגעות, ובערב רינת, הגיעה עם בן זוגה לסופשבוע, התקינה גולאש הונגרי משובח עם תפוחי אדמה. הרבה אוכל מנחם. בתוך כל זה חשתי געגוע קל לירקות, אבל עם קראנץ'. מזג האוויר הזה משבש לי את בלוטות הטעם והחשקים: רגע בא לי מרק עוף ודקה אחר כך שניצל מטוגן.

>> טעימא: הסיפור שמאחורי הטור

פשטידת ירקות, טעימא (צילום: יפית בשבקין, mako אוכל)
פשטידת ירקות. בדיוק מה שהתחשק לי | צילום: יפית בשבקין, mako אוכל

מאחר שהכנתי כמות אוכל שמספיקה למשפחה מרובת ילדים, והגולאש גם הוא הספיק לכמה ימים טובים, רק בהמשך השבוע התפניתי לחשק המוזר של הירקות עם הקראנץ'. חשבתי אם בא לי קציצות כרובית (הוכנו שבוע וחצי קודם ונטרפו על ידי האורחות עוד בטרם הגיעו לצלחת), סלט יווני משובח (עם בולגרית עזים שמנה וזיתי קלמטה), תפוחי אדמה מדורה או סתם פרוסות קולרבי עם שמש זית, מיץ לימון וקצח. כמו תמיד במקרים כאלה, הבעיה נפתרה כשפתחתי את המקרר וראיתי מה יש בו. החיפוש הניב כמה ירקות, ביצים וגבינת פרמזן טובה - מספיק בדיוק בשביל פשטידת הירקות של לילי, שאת המתכון שלה מצאתי בקופסת הפלא של אמא.

פשטידת ירקות

המרכיבים:
4 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים גס
4 קישואים בינוניים, שטופים ומגוררים גס
1/2 קילו תרד טרי, חתוך לרצועות דקות וחלוט קלות
2 ביצים, טרופות
מלח גס
פלפל גרוס
3 כפות פירורי לחם
שתי כפות פרמזן מגורר

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. סוחטים את הירקות המגוררים ומעבירים לקערה. מוסיפים את התרד החלוט, הביצים, פירורי לחם, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

3. משמנים תבנית עגולה או מלבנית בינונית ומשטחים את העיסה באופן אחיד.

4. מפזרים פרמזן ואופים כ-40 דקות.

* תמיד אפשר להוסיף לתערובת גבינה לבנה, ריקוטה משובחת או גבינת פטה מגוררת גס.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו מרק עדשים
>> מתחשק לכם סטייק טוב? מצאנו מסעדה מעולה