כשההורים שלי עברו להרצליה עם התאומות הקטנות שלהם, אמא שלי הפרקטית מיד חיפשה בייביסיטר. קצת אחרי שתלו מודעות בשכונה הגיעה תמי. לבושה אוברול ג'ינס, שזופה להדהים (זה היה לפני ששמעו על סרטן העור), יחפה ומלאה תלתלים. אחרי כמה דקות שיחה אמא שלי קיבלה את תמי למשפחה הצעירה, וגילי ואני זכינו בבייביסיטר הכי טובה בעולם.

לא הרבה זמן אחרי זה הכירה לנו תמי את המשפחה המקסימה שלה. היינו באים לבקר אחרי הצהריים ורחל, האמא, הייתה שולפת מטעמים שלא יצא לנו לאכול בבית, וביניהם עוגיות תמרים שאי אפשר לשכוח.

במהלך השנים תמי ילדה את נועם, שקיבלה את השם שלה מאמא שלי, הקימה עסק מצליח בתחום האוכל, איבדה את הוריה ואת אמא שלי וילדה גם את נטע, עשרה ימים אחרי שאמא שלי נפטרה. עד היום היא חלק בלתי נפרד מהמשפחה שלנו. היא באה עם הבנות לארוחות ואירועים משפחתיים, ומארחת אצלה לפי מיטב המסורת.

עוגיות תמרים, טעימא (צילום: תומר פרת)
עוגיות התמרים של רחל. אפשר לחתוך לפני האפייה, ואפשר אחרי | צילום: תומר פרת

השבוע תמי חוגגת יום הולדת, ולי התחשק לפרגן לה במתכון משלה. בקופסת הכרטיסיות מצאתי שני מתכונים שונים לחלוטין לאותן עוגיות תמרים זכורות: מתכון של רחל ומתכון של תמי. שיחת טלפון משמחת אחת העלתה שעדיף המתכון של רחל, וכך היה. כמה פשוט, ככה טעים.

עוגיות תמרים של סבתא רחל

המרכיבים:
לבצק:
200 גרם חמאה (המתכון המקורי כלל כמובן מרגרינה)
רבע כוס שמן
שקית אבקת אפייה
חצי כוס מים
חצי קילו קמח

למילוי:
ממרח תמרים (לא אוהבים? אפשר ממרח שוקולד)
מעט קינמון טחון
לקישוט: מעט אבקת סוכר

כלים:
מיקסר עם וו לישה, או קערת ערבוב ללישה ידנית
מערוך
תבנית אפייה גדולה ושטוחה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מכניסים את חומרי הבצק לקערת המיקסר, ומערבלים עד לקבלת בצק.

3. מקמחים את משטח העבודה. מגלגלים את הבצק עד שהוא נהיה אחיד וניתן לרידוד, ומרדדים לצורה של מלבן מוארך.

4. מורחים במרכז המלבן ממרח תמרים, ומושחים לכיוון הקצוות. את הקצוות עצמם משאירים נקיים, כדי שהממרח לא יברח החוצה.

5. מגלגלים את הבצק לאורכו תוך כדי הידוק, עד שנוצר גליל.

• כאן יש שתי אסכולות: יש את אלו שאופים את הבצק בעודו שלם וחותכים רק אחרי שהוא מוכן, ואת אלו שחותכים את הבצק לפרוסות ואופים כך. אמא שלי ותמי שייכות לקבוצה הראשונה. אני חתכתי את הרולדה לפני שהיא נכנסה לתנור, ויש לציין שהעוגיות יצאו פחות יפות ממה שזכרתי.

6. כך או כך, מכניסים את הרולדה לתנור ל-20 עד 25 דקות, עד שהיא מזהיבה.

7. מוצאים מהתנור, מצננים ורק אז פורסים (אחרת הבצק מתפרק). מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

>> בשבוע שעבר פגשנו את הרוטב הכי טעים בעולם לארטישוק
>> הצטרפו לקבוצת טעימא בפייסבוק