חג השבועות הבא עלינו לטובה, משגע את הרשת עם שלל מתכוני עוגות גבינה מורכבות ומסובכות, אפויות וקרות ומיני מאפים שצופנים בחובם המון גבינה לבנה. בין שלל התופינים אלה אני תמיד מחפשת את הפתרונות הקלים יותר, הפשוטים, אלא שאחוז הצלחה בהם עומד על 100 והחיסול המהיר שלהם מעיד על הטעם, למרות הפשטות.

>> טעימא: הסיפור שמאחורי הטור

מאחר שאני אמורה ללדת ממש אחרי החג, אני רק מחפשת איך להקל על עצמי בהכנת ארוחת שבועות חגיגית אבל קלה ומהירה. בדיוק ההפך מאמא שלי, שתמיד כשהיינו מגיעים לארוחת ערב בת שבע מנות וכולן משובחות ומושקעות והיא הייתה אומרת בהינף יד: "אה, שטויות, נכנסתי למטבח בשש". זה כמובן לא כלל את הקניות, הכנת התפריט וההכנות לבישול מהבוקר. מאחר שאני סופרת חג שבועות שישי בלי אמא מיקי, החג הזה משולב בעצב וגעגוע, מול השמחה והציפיה לבן המשפחה שצפוי להצטרף אלינו ממש בקרוב. גם אותו אפנק עם הזמן בשלל מטעמים, מאכלים ומנות שגדלתי עליהם, אספר לו על אמא מיקי שבטח הייתה אוהבת אותו ממש ורק רוצה להאכיל ולפנק, ויחד עם זוגי, אביו, ניתן לו את כל האהבה שרק אפשר לתת.

רולדת קצפת ותותים (צילום: יפית בשבקין, אוכל טוב)
רולדת קצפת ותותים. את זה? הכנתי בזריזות מקודם | צילום: יפית בשבקין, אוכל טוב

אז רגע לפני שאנחנו הופכים למשפחה ואני מתפנה מהמטבח, הבישולים והמתכונים שאני כל כך אוהבת לטובת טיפול בתינוק, הנה מתכון לעוגת טורט נוסטלגית וקלה להכנה, מלאת קצפת מפנקת, שמתאימה לשבועות וכמעט לא דורשת מאמץ וזמן.

המרכיבים (ל-2 רולדות):
לטורט:
5 ביצים (בטמפרטורת החדר)
כוס סוכר
כוס קמח תופח / קמח רגיל + כפית אבקת אפייה
קורט מלח
כפית תמצית וניל

למילוי:
מיכל שמנת מתוקה לקצפת
שקית סוכר וניל
חצי קופסת תותים טריים, שטופים ופרוסים

אופן ההכנה:

1. הבסיס: מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר דקות ארוכות עד שנוצר קצף יציב (6-8 דקות). מוסיפים סוכר ותמצית וניל, ומקציפים שוב. 

3. מקפלים פנימה בעדינות את הקמח ומוסיפים מלח. מקפלים עד שהתערובת אחידה ויציבה.

4. מוזגים את התערובת לשתי תבניות מלבניות בינוניות ומרופדות בנייר אפייה, ומשטחים בזהירות לשכבה אחידה ודקה. מכניסים לתנור לכ-5 דקות. מוציאים ומצננים על רשת.

* אם רוצים לכסות גם את החלק החיצוני של הרולדות - מקציפים חצי מיכל שמנת מתוקה עם שקית סוכר וניל לקצף רך, ומורחים על הרולדות. 

5. מכינים את המילוי: בקערת מיקסר נקייה ויבשה מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר וניל במהירות גבוהה עד שהשמנת הופכת לקצפת.

6. על הטורט המצונן מורחים בזהירות קצפת (משאירים שוליים נקיים, שהקצפת לא תברח החוצה) ומפזרים תותים פרוסים (אפשר גם קיווי פרוס, אגס רך, ענבים חתוכים או אננס פרוס ויבש). מגלגלים עדינות עד לסגירת הרולדה (את הסגירה ממקמים בתחתית, כך שהיא לא תיפתח), מקלפים את הנייר ומעבירים למקרר לכשעה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום!
>> לכל המתכונים לשבועות