מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

טעימא: חברות אמת ועוף בסילאן

רפאלה הייתה החברה הכי טובה של אמא שלי, וזו שהכניסה אלינו הביתה את הסילאן. הנה המתכון הפשוט והמעולה שלה לעוף, שנכנס בקלילות לפנתיאון המשפחתי

רוני מנדלמן
mako
פורסם:
הקישור הועתק

את חברת הנפש שלה (לא בתיה, השנייה) אמא שלי הכירה דרכי. הבת שלה הייתה חברה שלי בכיתה ג', ופעם אחת, כשאמא באה לקחת אותי מהבית שלה, היא נשארה לשחק ולהחליף מתכונים עוד הרבה אחרי שהחברה ואני מיצינו. מאותו רגע אמא שלי ורפאלה היו החברות הכי טובות. אחיות בלי קרבה גנטית. תכונות אופי משותפות, הומור, אהבה למשפחה ולבישול, חיברו ביניהן כמוביציםוקמח.

כמעט כמו כל חברה של אמא שלי, גם רפאלה שפעה מתכונים נהדרים וברובם קלים להכנה. אני חושבת שהיא הייתה זו שהכניסה את הסילאןאלינו הביתה באופן קבוע, ולא רק בעוגיותתמרים. אני אישית הבנתי את תרומתו הגדולה של דבש התמרים למטבח – גם כממתיק וגם כחומר גלם – רק בשנים האחרונות. אני מניחה שיש עיראקים ובני עדות אחרות שינחרו בבוז על ההבנה המאוחרת הזאת, אבל מרשה לעצמי להגיד שמוטב מאוחר מאשר לעולם לא. והאמירה הזו נכונה גם לגבי המתכון הקליל והממש נהדר של רפאלה לעוףבסילאן. כמו שאפשר להבין, מאז הסילאן נכנס חזק למשפחה שלנו, והוא כאן כדי להישאר. ממש כמו רפאלה.

אני רוצה לנצל את הבמה הזו להתנצלות: גם אם אני לא מתקשרת, חשוב לי שתדעי שאת עדיין חלק מאיתנו, ושתמיד יהיה לך מקום אצלי בלב. אפילו שאמא שלי כבר לא החברה הכי טובה שלך, מסיבות שלא ממש תלויות בה או בך.

עוף בסילאן, טעימא
עוף בסילאן. עם בטטות ושום והמון דברים טובים|צילום: תומר פרת

עוף בסילאן של רפאלה

המרכיבים:
עוף שלם מפורק לחלקיו, או 6 חלקים לפי הטעם

למרינדה:
8 כפות סילאן
כף אבקת מרק בצל (אני החלפתי את אבקת המרק ב- 4 שיני שום טרי כתושות ושני ענפי רוזמרין)
כף רוטב סויה
3/4 כוס מיץ תפוזים
חצי כוס מים

להעשרת המנה:
שתי בטטות
בצל גדול
ראש שום שלם, לא מקולף

כלים:
קערת ערבוב
תבנית אפייה עמוקה וגדולה
כף
כוס מדידה

אופן ההכנה:

1. מכינים את המרינדה: מערבבים את כל החומרים בקערה. מסדרים את העוף בתבנית, יוצקים את המרינדה ומשאירים כמה שעות במקרר, לספיגת טעמים.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. קולפים את הבטטה והבצל וחותכים לקוביות. שוטפים את ראש השום וחותכים אותו לחצי לרוחבו.

4. מסדרים את הירקות בתבנית, מתחת לעוף ומסביבו.

5. מכניסים לתנור לבערך שעה. אחרי 40 דקות מומלץ להפוך את העוף ולערבב את הירקות.

מצאתם טעות לשון?