את חברת הנפש שלה (לא בתיה, השנייה) אמא שלי הכירה דרכי. הבת שלה הייתה חברה שלי בכיתה ג', ופעם אחת, כשאמא באה לקחת אותי מהבית שלה, היא נשארה לשחק ולהחליף מתכונים עוד הרבה אחרי שהחברה ואני מיצינו. מאותו רגע אמא שלי ורפאלה היו החברות הכי טובות. אחיות בלי קרבה גנטית. תכונות אופי משותפות, הומור, אהבה למשפחה ולבישול, חיברו ביניהן כמו ביצים וקמח.

כמעט כמו כל חברה של אמא שלי, גם רפאלה שפעה מתכונים נהדרים וברובם קלים להכנה. אני חושבת שהיא הייתה זו שהכניסה את הסילאן אלינו הביתה באופן קבוע, ולא רק בעוגיות תמרים. אני אישית הבנתי את תרומתו הגדולה של דבש התמרים למטבח – גם כממתיק וגם כחומר גלם – רק בשנים האחרונות. אני מניחה שיש עיראקים ובני עדות אחרות שינחרו בבוז על ההבנה המאוחרת הזאת, אבל מרשה לעצמי להגיד שמוטב מאוחר מאשר לעולם לא. והאמירה הזו נכונה גם לגבי המתכון הקליל והממש נהדר של רפאלה לעוף בסילאן. כמו שאפשר להבין, מאז הסילאן נכנס חזק למשפחה שלנו, והוא כאן כדי להישאר. ממש כמו רפאלה.

אני רוצה לנצל את הבמה הזו להתנצלות: גם אם אני לא מתקשרת, חשוב לי שתדעי שאת עדיין חלק מאיתנו, ושתמיד יהיה לך מקום אצלי בלב. אפילו שאמא שלי כבר לא החברה הכי טובה שלך, מסיבות שלא ממש תלויות בה או בך.

עוף בסילאן, טעימא (צילום: תומר פרת)
עוף בסילאן. עם בטטות ושום והמון דברים טובים | צילום: תומר פרת

עוף בסילאן של רפאלה

המרכיבים:
עוף שלם מפורק לחלקיו, או 6 חלקים לפי הטעם

למרינדה:
8 כפות סילאן
כף אבקת מרק בצל (אני החלפתי את אבקת המרק ב- 4 שיני שום טרי כתושות ושני ענפי רוזמרין)
כף רוטב סויה
3/4 כוס מיץ תפוזים
חצי כוס מים

להעשרת המנה:
שתי בטטות
בצל גדול
ראש שום שלם, לא מקולף

כלים:
קערת ערבוב
תבנית אפייה עמוקה וגדולה
כף
כוס מדידה

אופן ההכנה:

1. מכינים את המרינדה: מערבבים את כל החומרים בקערה. מסדרים את העוף בתבנית, יוצקים את המרינדה ומשאירים כמה שעות במקרר, לספיגת טעמים.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. קולפים את הבטטה והבצל וחותכים לקוביות. שוטפים את ראש השום וחותכים אותו לחצי לרוחבו.

4. מסדרים את הירקות בתבנית, מתחת לעוף ומסביבו.

5. מכניסים לתנור לבערך שעה. אחרי 40 דקות מומלץ להפוך את העוף ולערבב את הירקות.

>> בשבוע שעבר הכנו סברינה
>> לכל הטורים של טעימא
>> הצטרפו לקבוצת "טעימא" בפייסבוק