אם יש משהו שאני ממש, אבל ממש לא מסוגלת לאכול זה חלבה. תרימו את הלסת, תפסיקו לקונן על טיפשותי ותנסו להבין: היא נורא נורא מתוקה, יש לה טעם דומיננטי ומשתלט, וזה עוד לפני שהזכרתי את הנטייה הבלתי אסתטית שיש לאנשים להתמכר לגוש הזה וליישר אותו עד שהוא נגמר.

עוגיות טחינה (צילום: תומר פרת)
עוגיות טחינה. בדרך כלל לא בדיוק כוס התה שלי | צילום: תומר פרת

מאחר שטחינה, ממש כמו חלבה, עשויה משומשום, גם איתה קשה לי. הטעם המרוכז מצליח לגרום לי לתגובות לא סקסיות במיוחד, כמו שלמד על בשרו איזה דייט בשלן שהיה לי, שעמל שעות על קינוח בן שש שכבות שהכיל שש גרסאות לטחינה, שומשום, חלבה וקציפות. מסכן.

אז לא, עוגיות טחינה הן לא בדיוק כוס התה שלי. כלומר, אלא אם כן אלה עוגיות של אמא שלי. כשמדובר במאכל מעשה ידיה אין דבר כזה "לא אוהבת", ואני מוכנה לנסות גם מרכיבים שהחך שלי לא רגיל לקבל בשמחה.

מעשה שהיה כך היה: באחד הסבבים של עוגיות החמאה ועוגיות השקדים המהוללות של אמא, אי שם בתחילת שנות האלפיים, הסתננו להן לערימה כמה עוגיות שנראו חלק בלתי נפרד מפסטיבל החמאה – אבל ביס קטן גילה בהן טעם עז, מתקתק, מוכר ועם זאת קשה לזיהוי.

אמא שלי זיהתה את סימני השאלה על פרצופינו, וכרגיל, נתנה לנו לעבוד קשה בניחושים. אם היינו ממש טובים, בסוף היינו זוכים לקבל גם כרטיסייה עם המתכון. אני אחסוך לכם את השלבים המפרכים - ואעביר לכם את התורה הכל כך פשוטה, ועם זאת טעימה להפליא, של עוגיות הטחינה.

עוגיות טחינה - המתכון (צילום: תומר פרת)
התורה הפשוטה של עוגיות הטחינה | צילום: תומר פרת

עוגיות טחינה סופר קלות

המרכיבים:
שני שליש כוס טחינה גולמית (כ-160 מ"ל)
שני שליש כוס סוכר (כ-120 גרם)
200 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
3 כוסות קמח רגיל (כ-420 גרם)
כף אבקת סוכר

כלים:
מיקסר עם וו לישה, או לחלופין קערת ערבוב
תבנית אפייה שטוחה וגדולה
נייר אפייה
מסננת קטנה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מערבבים את כל החומרים (אפשר במיקסר, אפשר במיקסר ידני ואפשר גם אולד סקול, בידיים).

3. קורצים מהבצק חתיכות קטנות, לשים ביד, מגלגלים לכדור ומועכים מעט.

4. מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5. מכניסים לתנור ל-15-20 דקות. העוגיות מוכנות כשהן בצבע זהוב בהיר. היזהרו לא לתת להן להשחים, כי אז הפריכות שלהן נעלמת.

6. מוציאים את העוגיות מהתנור ומחכים שיתקררו.

7. בוזקים בעדינות אבקת סוכר דרך מסננת קטנה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגיות טחינה

>> בשבוע שעבר הכנו דג מטיאס
>> לכל הטורים של טעימא
>> הצטרפו לקבוצת "טעימא" בפייסבוק