mako
פרסומת

טעימא: עוף בתנור בסגנון סיני

העוף מקבל טעם מתקתק וצבע מדהים מהמרינדה, שאמנם לא ממש סינית בהגדרתה אבל בהחלט מכילה מרכיבים אסיתיים. שעה אחת בסך הכל ויש לכם מנה עם טעם שמזכיר רק חוויות טובות

רוני מנדלמן
mako אוכל
פורסם:
עוף בתנור בסגנון סיני
עוף בתנור בסגנון סיני|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק

בתחילת החודש, כשעלינו לקבר של אמא שלי לאזכרה השנתית, פגשנו בכל החברות הטובות והנאמנות שליוו אותה שנים. בין שיחות על שמחות ואירועים, חוויות, זיכרונות וגעגועים, לא יכולנו שלא לדבר על אוכל ומתכונים. מאחר שקופסת המתכונים של אמא שלי מלאה במרשמים של חברות (הקוגל של דליה,עוגיות שוקולד של בתיה,עוף בסילאן של רפאלה,עוגת שמרים של עירית,אמפנדס של מלי) ורובן קוראות קבועות של הטור, כמובן ששיתפתי אותן בטורים המתוכננים ובמנות הבאות, ביקשתי מתכונים נוספים וקבענו להיפגש לארוחת חברות על בסיס המתכונים המשובחים שנאספו במשך השנים.

עוף בתנור בסגנון סיני
עוף בתנור בסגנון סיני. הטעם המתקתק העלה זיכרונות|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

ריפרוף חטוף בטורים קודמים גילה לי שלילי, חברה אהובה של אמא שלי, טרם זכתה לטור עם מנה משלה, וזה לא שאין מתכונים. אמא ולילי הכירו עוד בימים שהיה טקסטיל בארץ ותעשיית האופנה עוד הייתה מקומית ויובאה לחו"ל בתהילה. אמא ולילי בילו בנסיעות לתערוכות באירופה ואחר כך נפגשו על קפה ושללעוגות ועוגיותמעשה ידן. כל כך שמחתי לראות את לילי באזכרה, לחבק אותה ולרכל, שחשתי דקירה קלה שאין מטבח באזור שאפשר להכין בו קפה, לשבת ליד שולחן עם עוגיות ולדבר עד אור הבוקר.

בתור פיצוי, כשחזרתי הביתה דגתי מתכון אהוב של לילי: עוף בסגנון סיני. חתכתי עוף וניקיתי, הכנתי מרינדה ודחפתי לתנור. שעה אחר כך, כשהריח השתלט על המטבח, הוצאת את העוף מהתנור ונתתי ביס זהיר. קשה לי להגיד שמדובר בעוף סיני בהגדרה אבל הטעם המתקתק הזכיר לי את נתחוני העוף שהיינו אוכלים במסעדה הסינית ליד הבית, ואת החיבוק של לילי שתמיד עושה לי טוב.

המרכיבים:
עוףשלם מחולק לשמונה חלקים, נקי ויבש / קילוחזה עוףנקי וחתוך לרצועות
כפית מלח
1/8 כפית פלפל גרוס
2 כפיות מיץ לימון
2 כפותסויה
חלמון
1/4 כוס דבש
2 כפות חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2. מערבבים את מרכיבי המרינדה ללא החמאה. כאשר המרכיבים מתאחדים, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. מורחים את המרינדה על העוף היבש.

3. מסדרים בתבנית ומכניסים לתנור לכ-50 דקות. אם משתמשים רק בחזה עוף - אופים חצי שעה בלבד.

* מגישים על אורז לבן או נודלס מביצים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מצאתם טעות לשון?