מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

אלקנה מבשל אורז עם קוביות חזה עוף

השבוע יצא לנו ליצור בתחנה מנה שהתגלתה כהברקה של ממש: סיר אחד שיש בו הכל - אורז, עוף או פרגית וירקות. ביחד מתקבל מעדן קל, מהיר, זול ובריא

פורסם:
הקישור הועתק

לא משנה כמה המשמרות שלנו עמוסות, אני תמיד מעדיף לבשל לעצמי בתחנה ולא לקנות בגט עם שניצל איפשהו בחוץ. כזה אני, אוהב לראות את האוכל שלי נוצר אל מול עיניי. במסגרת הכלל הזה השבוע יצא לנו ליצור מנה שהתגלתה כהברקה של ממש: סיר שלאורזעם קוביות שלעוףאו פרגית. האורז עצמו מועשר בגזר מגורד, שיני שום שלמות, בצל מטוגן ותירס, וביחד מתקבל מעדן קל, מהיר, זול ובריא. ממליץ בחום.

אלקנה מחזיק סיר
ההברקה החדשה של אלקנה: אורז עם עוף וירקות|צילום: נעם וינד, mako

אורז עם קוביות חזה עוף

המרכיבים (4 מנות):
כוס וחצי אורז
700 גרם חזה עוף או פרגית, חתוכים לקוביות
שמן זית
בצל אחד בינוני, קצוץ
2 גזרים מגורדים
קופסת שימורים קטנה של תירס
12 שיני שום
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל עד להזהבה, ואפילו עד שהוא טיפה שרוף. מוסיפים את הגזר המגורד ומאדים טיפה. מוסיפים את האורז ומערבבים טוב טוב, שיספוג את כל הטעמים.

2. מוסיפים שלוש כוסות מים רותחים ומערבבים היטב. מוסיפים את התירס ואת קוביות החזה או הפרגיות ומתבלים במלח ופלפל (טיפ: אם הוספתם יותר מדי מלח גררו פנימה עוד גזר או שניים. זה יקזז אותו).

3. דוחפים פנימה בזהירות את שיני השום, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 20-25 דקות. משאירים מכוסה עוד רבע שעה, וטורפים.

מצאתם טעות לשון?