מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

פשטידת השאריות הכי זריזה שיש

הפשטידה הזאת היא כל כך מהירה, שאפילו לא חייבים בשבילה תנור. אלקנה מוכיח שגם כשהמקרר ריק אפשר לאכול טוב. מה טוב, מעולה

פורסם:
הקישור הועתק

יום ראשון הוא יום לחוץ אצלנו בתחנה, וככה יוצא שלעתים קרובות אנחנו מוצאים את עצמנו ללא אוכל עד שעות הערב. ככה נולדה הפשטידההזאת, שמבוססת על קבנוס - מצרך שתמיד יש אצלנו במקרר. היא מגניבה, טעימה, ובעיקר מאוד פשוטה ומהירה. אצלנו בתחנה קוראים לה "פשטידת רגע ודודלי".

אלקנה מסתכל בתנור
את הפשטידה הזאת אפשר לסיים או בתנור או על המחבת. אלקנה ביטון|צילום: נעם וינד, mako

פשטידת קבנוס בשתי דקות

המרכיבים (2 סועדים):
5 ביצים
2-3 נקניקותקבנוס
בצל גדול
3 שיני שום, קצוצות
חצי כוס קמח תופח
שמן קנולה
מלח פלפל

פשטידת קבנוס, אלקנה
פשטידת רגע ודודלי|צילום: אלקנה ביטון, mako

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים ממש טיפה, שלא יקבל טעם מר.

2. מעבירים את הבצל והשום לקערת ערבוב ומוסיפים את הביצים. מערבבים היטב ומתחילים להוסיף בהדרגה את הקמח. כשמתקבלת מסה אחידה והומוגנית מתבלים, ומניחים בצד.

3. פורסים את הקבנוס לרצועות לרוחב ומסדרים יפה במחבת. יוצקים בעדינות את המסה, מניחים על אש קטנה מאוד ומכסים. מניחים להתבשל עד להתקשות, ומעבירים לתנור. הנועזים מוזמנים להפוך את הפשטידה בתוך המחבת ולתת לה עוד דקה על האש. מגישים עם סלט ירקות וטחינה.