אין תמונה
אלוהים, איזה שבוע. אלקנה

השבוע לא היה קל לאף אחד מאיתנו – אולי חוץ מהאש, שאכלה ולא לשובע את יערות הכרמל.

כשפרצה השריפה נקראתי לעלות צפונה. כמו שאתם יודעים אנחנו, הכבאים, לא רואים בעיניים – ברגע שצריכים אותנו אנחנו שם, בלי להתלבט ובלי לחשוב פעמיים. אחרי כמה ימים קשים מאוד, כשחזרנו דרומה ושובצנו שוב במשמרות הרגילות, קצת אבודים ומאוד עייפים, קיבל את פנינו הגשם. הקור והחלל בבטן שלחו אותי ישר לארון של התחנה, לסיר המרק הענקי שלנו – סיר שבו מתחברים מיליון עולמות, ויוצרים סימפוניה מושלמת של טעמים שמשכיחה את כל הרוע של העולם. הרי זה התפקיד של מרק: לחמם אותנו, לרכך לנו את הנשמה, ובעיקר להזכיר לנו את המשפחה היקרה שלנו, ששומרת עלינו גם בימים הכי רעים.

אז מה שמתי במרק? שעועית אדומה, גרונות הודו, סלק ירוק, לימון והרבה כוסברה. הרעיון הוא שבכל פעם שאתם מרגישים שאתם הולכים לאיבוד או נתקפים בקור עז מלווה ברעב – המרק הזה ימתין לכם על הגז, וישמח לחמם אתכם למשך כל היום. מכינים כמות ובכל פעם ממלאים מאג קטן, שיטייל אתכם בבית (או במקרה שלי – בתחנה).

מרק שעועית וגרונות של אלקנה (צילום: אלקנה ביטון)
מרק שעועית וגרונות. יחמם אתכם ליום שלם | צילום: אלקנה ביטון
מרק שעועית וגרונות הודו

המרכיבים:
גרון הודו אחד חתוך לחלקים
5 עלי מנגולד
ראש כוסברה
2 לימונים
פלפל חריף אדום
7 שיני שום
5 עגבניות
2 קופסאות שעועית לבנה אפויה
1 קופסה בינונית רסק עגבניות, או חצי קופסה גדולה
מלח ופלפל
כמון
פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1. לוקחים סיר גדול וממלאים במים עד שלושת-רבעי הגובה. מביאים לרתיחה.

2. שוטפים את גרונות ההודו ומוסיפים לסיר.

3. קוצצים את השום לפרוסות ומוסיפים לסיר.

4. קוצצים את עלי הסלק לרצועות בעובי 1 ס"מ ואת הגבעולים לקוביות קטנות, ומוסיפים לסיר.

5. מקלפים את הלימון, מוצאים פלחים ומוסיפים לסיר.

6. עושים חתכים בפלפל החריף ומוסיפים אותו לסיר בשלמותו.

7. חותכים את העגבניות לפלחים ומוסיפים לסיר.

8. מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-3 שעות, עד להתרככות של הגרונות.

9. מוסיפים את פחיות השעועית (כולל הרוטב) ואת רסק העגבניות ומערבבים טוב.

10. מתבלים, ומבשלים עוד שעה על אש קטנה.

11. מכבים את האש, קוצצים את הכוסברה ומוסיפים.

* הצעת הגשה: מוציאים מלחם ישן את התכולה, מייבשים בתנור עם שמן זית ותבלינים וטובלים במרק.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מרק שעועית וגרונות הודו

>> ואביבה מלמדת אותנו להכין חלות שבת