כשפסח כאן, אני יודעת שהחורף נגמר בשבילי סופית, ומתחילים הימים הארוכים עם כל האור והשמש, שעושים לי מצב רוח טוב ושמש בלב.

הבראוניז האלו הם עוד קינוח נהדר לפסח, שגם צליאקים יכולים לשמור בצד את המתכון שלהם ולהכין במשך כל השנה. בגלל שהחג עוד לא נגמר, אני רוצה לאחל לכל הקוראים שלי חג שמח וכשר.

בראוניז לפסח (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
בראוניז לפסח של אביבה. טובים גם לכל השנה | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

המרכיבים:
300 גרם שוקולד מריר באיכות טובה
150 גרם חמאה (או מרגרינה)
50 גרם קקאו (6 כפות)
200 גרם סוכר (1 כוס)
4 ביצים
100 גרם אגוזי מלך שבורים

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד עם החמאה על סיר כפול (בן מארי). לאחר שהכל נמס, מערבבים עם הקקאו.

2. מקציפים בעזרת מיקסר את הביצים עם הסוכר, עד לקבלת קצף בהיר.

3. מערבבים את קצף הביצים והסוכר עם תערובת השוקולד והחמאה, מוסיפים את האגוזים, ומעבירים לתבנית אפייה של 30 ס"מ על 20 ס"מ משומנת.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 25 עד 30 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

פרגנו את הבראוניז לחברים בפייסבוק

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת פודינג וניל כשרה לפסח