מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

בתנור של אביבה: לחם מסיבות יווני

כנראה שזה הלחם הכי יפה וטעים שתכינו - פרח לחמניות של בצק עם גבינת פטה, ממולא בגבינת עזים ועגבניות מיובשות, ומעליו ציפויים שווים. מסיבה אחת גדולה שנקראת לחם

פורסם:
לחם מסיבות יווני
לחם מסיבות יווני|צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל
הקישור הועתק

למרות שאין עונות לאפייה, אין על ריח של מאפה חם בתנור כשקר בחוץ. במיוחד כשאופים לחם, הבית מתמלא בריח ובחום, שאין להם תחליף. בגלל שיוצאים פחות בחורף, כיף נורא לארח ולהכין דברים לחברים, והמתכון הבא הוא במיוחד בשביל זה - לחם עם גבינת פטה, ממולא בגבינת עיזים ועגבניות מיובשות. יפה ומרשים למראה, אבל יותר מזה - טעים.

לחם מסיבות יווני
לחם מסיבות יווני. מסמר הערב, יאסו|צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל

המרכיבים:
לבצק:
500 גרם קמח (4 כוסות)
11 גרם שמרים יבשים (1 שקית, או 1 כף)
75 מ"ל שמן זית (1/3 כוס)
250 גרם גבינתפטהעזים, מפוררת
1 ביצה
1 כף סוכר
200 מ"ל מים (1 כוס)

למילוי:
14 עגבניות מיובשות
1 גלילגבינת עזים
3 שיני שום כתושות
פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית

להברשה ולקישוט:
1 ביצה
2 כפות חלב
גרעיני חמנייה / שומשום / פרג /קצח/ פרמזן / או כל דבר אחר שבא לכם

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת המיקסר. לשים בעזרת וו הגיטרה דקה ראשונה במהירות נמוכה, ואז מגבירים מהירות ולשים 7 דקות נוספות. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לשעתיים או עד שנפח הבצק הכפיל את עצמו.

פרסומת

2. מכינים את המילוי: מכניסים את כל חומרי המילוי למעבד מזון, ומעבדים עד שמתקבלת עיסה אחידה, אך עדיין קצת גושית עם פיסות עגבניות מורגשות. מצננים בזמן שהבצק תופח.

3. הרכבה: חותכים את הבצק ל-19 חתיכות שוות. לוקחים חתיכת בצק, ומשטחים עם כף היד. ממלאים בכפית נדיבה של המילוי, וסוגרים את הבצק טוב טוב, כמו כיסון. מניחים את הכדור עם התפר כלפי מטה, וחוזרים על הפעולה עם כל יתרת הבצק. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומסדרים את כדורי הבצק בצורת פרח. רווחו את הכדורים, מאחר והם עוד יתפחו בתנור. מתפיחים לעוד 20 דקות.

4. מברישים את הפרח בביצה טרופה מעורבבת ב-2 כפות חלב, ומפזרים על כל עיגול גרעיני חמנייה, שומשום, פרג או כל קישוט אחר שתרצו. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות. רצוי להגיש חם.

אהבתם את לחם המסיבות? שתפו אותו עם החברים