תאמינו או לא, אבל בעלי לא אוהב עוגות. אני אישית לא מצליחה להבין את זה בכלל, אבל זה המצב. כשאני רוצה שיטעם משהו אני צריכה לבקש ממש ממש יפה, ולפעמים הוא מסכים. מה שכן, הוא פשוט מת על עוגות ביסקוויטים, מכל הסוגים ומכל המינים. מזלי שיש כל כך הרבה וריאציות לעוגה הזאת, וכמובן שהיא כל כך קלה להכנה.

עוגת ביסקוויטים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת הביסקוויטים של אביבה. אפשר לקרוץ מהעוגה המוכנה עיגולים יפים להגשה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

 

מצרכים:
500 גרם פתי בר
4 מכלי שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
1 כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות חלב לטבילת הביסקוויטים

תבנית מלבנית של 20 ס"מ על 30 ס"מ או תבנית מרובעת של 25 ס"מ על 25 ס"מ

אופן ההכנה:

1. מחממים 2 מכלים של שמנת מתוקה, עד סף רתיחה. שוברים את השוקולד לחתיכות קטנות, ושופכים את השמנת החמה מעליו. ממתינים דקה, ומערבבים עד שכל השוקולד נמס.

2. בקערה נפרדת מקציפים את 2 המכלים הנותרים של השמנת, יחד עם כוס חלב, שקית אינסטנט פודינג וניל ותמצית וניל, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. טובלים את הביסקוויטים בחלב ומניחים על תחתית התבנית. מורחים מעליהם את מחצית מתערובת הווניל ומכסים בעוד שכבה של ביסקוויטים. שופכים מעליהם את מחצית מתערובת השוקולד וכך ממשיכים לסירוגין (עוד 4 פעמים) עד שמסיימים עם השוקולד למעלה. מקררים לילה במקרר.

שתפו את המתכון לעוגת הביסקוויטים עם החברים

>> והנה עוד מתכון לעוגת ביסקוויטים נהדרת וקלאסית

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו מקרונים משוקולד
>> מתכוניישן: לחם זוקיני אמריקאי