במקרר של אביבה: עוגת ביסקוויטים כמו פעם
יש עוגות שאף פעם לא מאכזבות, וזאת אחת הבולטות שבהן: קלאסיקה בלתי נשכחת של ביסקוויטים טבולים בחלב, פודינג וניל וכן, גם שוקולד. לגזור, לשמור ולהכין מיד
תאמינו או לא, אבל בעלי לא אוהבעוגות. אני אישית לא מצליחה להבין את זה בכלל, אבל זה המצב. כשאני רוצה שיטעם משהו אני צריכה לבקש ממש ממש יפה, ולפעמים הוא מסכים. מה שכן, הוא פשוט מת עלעוגות ביסקוויטים, מכל הסוגים ומכל המינים. מזלי שיש כל כך הרבה וריאציות לעוגה הזאת, וכמובן שהיא כל כך קלה להכנה.

מצרכים:
500 גרם פתי בר
4 מכלי שמנת מתוקה
150 גרםשוקולדמריר
1 כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות חלב לטבילת הביסקוויטים
תבנית מלבנית של 20 ס"מ על 30 ס"מ או תבנית מרובעת של 25 ס"מ על 25 ס"מ
אופן ההכנה:
1. מחממים 2 מכלים של שמנת מתוקה, עד סף רתיחה. שוברים את השוקולד לחתיכות קטנות, ושופכים את השמנת החמה מעליו. ממתינים דקה, ומערבבים עד שכל השוקולד נמס.
2. בקערה נפרדת מקציפים את 2 המכלים הנותרים של השמנת, יחד עם כוס חלב, שקית אינסטנט פודינג וניל ותמצית וניל, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. טובלים את הביסקוויטים בחלב ומניחים על תחתית התבנית. מורחים מעליהם את מחצית מתערובת הווניל ומכסים בעוד שכבה של ביסקוויטים. שופכים מעליהם את מחצית מתערובת השוקולד וכך ממשיכים לסירוגין (עוד 4 פעמים) עד שמסיימים עם השוקולד למעלה. מקררים לילה במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!