אני יודעת ש"מאפינס צביטות" זה שם מצחיק למתכון, אבל הצביטה שעושים לבצק העניקה לו את שמו. פני המאפינס האלו קצת נראים כמו מאדים, עם צורה לא חלקה וגבשושית, אבל הוא נורא יפה בעיניי. 

מאפינס צביטות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מאפינס שוקו וניל. צבוטותי וכותותי | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים (ל-12 מאפינס, מדידת כוס=200 מ"ל):
לבצק הפריך:
100 גרם חמאה, קרה
100 גרם (חצי כוס) סוכר 
2 כפות קקאו
150 גרם (כוס ועוד 2 כפות) קמח 
ביצה
קורט מלח

לבצק הגבינה:
2 ביצים
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה, מומסת
100 גרם גבינה לבנה 3%
100 גרם גבינת שמנת
כפית תמצית וניל
כפית אבקת אפייה
4 כפות קמח

אופן ההכנה:

1. חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים את יתרת מצרכי הבצק הפריך, ולשים במהירות (בידיים או במיקסר) לבצק אחיד. הבצק יוצא מעט פירורי.

2. חותכים שליש מהבצק ומניחים בצד. את הבצק הנותר מחלקים ל-12 חלקים, ומכניסים לתבנית שקעים מרופדת במנז'טים ומשטחים מעט. 

3. מכינים את בצק הגבינה: מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים את החמאה המומסת, ומערבבים.

4. מוסיפים את הגבינות וממשיכים לערבב. לבסוף מקפלים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, עד לקבלת תערובת אחידה.

5. ממלאים את המנז'טים בתבנית בבצק הגבינה, מעל הבצק הפריך. 

6. צובטים פיסות קטנות משליש הבצק הראשון ששמרנו בצד ומפזרים על המאפינס.

7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ-20 עד 25 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> עוגיות שוקולד פאדג' פרווה
>> הכל על שמן קוקוס