עוגיות פרעצל - תמונת אורך (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגיות בצורת פרעצלס. והן טעימות כמה שהן יפות | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

השבוע החלטתי לחלוק אתכם את המתכון שלי לעוגיות וניל בצורת פרעצל - גם יפות, גם פריכות וגם טעימות, והולכות מצוין עם הקפה. מה שכן - עם העוגיות האלה חשוב לעבוד מהר. בניגוד לרוב הבצקים הפריכים, את הבצק הזה לא מקררים לפני השימוש, מה שאומר שהוא יחסית רך. אבל תסתכלו על הצד החיובי: חצי שעה, ויש עוגיות מוכנות.

המצרכים (20 עוגיות):
250 גרם קמח (כוס ושלושת-רבעי)
חצי כפית אבקת אפייה
190 גרם חמאה רכה
70 גרם סוכר (רבע כוס ועוד כף גדושה)
1 שקית סוכר וניל
ביצה

להברשה:
1 חלמון
1 כף חלב
מעט סוכר

אופן ההכנה:

1. מסננים את הקמח ואבקת האפייה לתוך קערה. מוסיפים את שאר החומרים, ולשים מהר לבצק. אם הבצק רך מדי, מוסיפים עוד קצת קמח.

2. מחלקים את הבצק ל-20 חלקים.

3. מגלגלים כל חלק לנקניק באורך 20 ס"מ עם קצוות מעט מחודדים, ויוצרים צורת בייגלה (איך? תסתכלו בתמונות). מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

עוגיות פרעצל - העיצוב (צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל)
זה לא מסובך: קודם יוצרים צורה של מעין ע' | צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל
עוגיות פרעצל - העיצוב הסופי (צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל)
ואז סוגרים לבייגלה | צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל

4. מערבבים את החלמון עם החלב, ומברישים את הפרעצלים.

5. מפזרים מעט סוכר מלמעלה, ואופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

לכל הגולשים שהעירו - אתם צודקים. באמת נפלה טעות במתכון, והביצה נשמטה ממרכיבי הבצק. תודה לכל המגיבים, וסליחה מכל מי שניסה את המתכון ולא הצליח. עכשיו, כמובן, המתכון תקין.
>> בשבוע שעבר הכנו קאפקייקס מהממים עם ציפוי צבעוני
>> והנה רולדת שוקולד - פרווה לגמרי!