מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

במקפיא של אביבה: גלידה פשוטה תוצרת בית

מספרים לכם שבשביל גלידה טובה צריך מכונה? שטויות. אביבה חושפת את כל הטריקים ומציעה מתכונים לגלידות ביתית לא מהעולם הזה

פורסם:
אין תמונה
הקישור הועתק

הקיץ כבר פה במלוא הדרו, ומה יכול לשמח את החך יותר מגלידהביתית קרמית וטעימה. רגע, אל תיבהלו, אני לא מתכוונת לשלוף מהמזווה שום מכונת גלידה - כי לא באמת צריך. אפשר להכין גלידה ביתית מצוינת גם בלי זה, ואפילו ממש בקלות. השבוע אני אחלוק איתכם שני מתכונים לגלידה ביתית, אחד על בסיס שמנת ואחד על בסיס פירות - ומהם תוכלו להכין אינספור וריאציות. רק זהירות, אם אתם ממירים את השמנת בשמנת פרווה חשוב שתפחיתו חצי מכמות הסוכר במתכון, כי השמנת הלא חלבית כבר ממותקת.

גלידת וניל של אביבה
גלידת וניל. מספיק קרמי בשבילכם?|צילום: עודד קרני, mako

אשמח אם תכתבו לי איזו גלידה אתם הכנתם, כי גם אני תמיד מעוניינת ללמוד דברים חדשים.

גלידת וניל

המצרכים:
6 ביצים (חשוב שיהיו טריות, כי לא מבשלים אותן)
200 גרם אבקת סוכר (2 כוסות לא דחוסות)
1מקל וניל(אפשר גם 2 כפיות תמצית וניל, אבל עדיף מקל)
600 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. מקציפים את השמנת המתוקה ושומרים במקרר עד השימוש.

2. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים עם אבקת הסוכר, מוסיפים את הגרגרים של מקל הווניל ומערבבים טוב.

3.מקפליםבעדינות את השמנת המוקצפת לתערובת הביצים, ומקפיאים ליום לפחות.

תוספות אפשריות:
2 כפות קקאו או שוקולית
2 כפיות קינמון
מיץ וגרידה של 2 לימונים
אגוזים מסוכרים
עוגיות שבורות

גלידת מנגו של אביבה
גלידת מנגו. תודו שזה נראה מושקע בטירוף|צילום: עודד קרני, mako

גלידת פירות

המצרכים:
1/2 קילו פירות לפי בחירתכם (השקילה היא ללא חרצנים או קליפה)
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס נוזלים (חלב, שמנת, מיץ תפוזים או יוגורט נוזלי)

אופן ההכנה:

1. שוטפים את הפירות, מקלפים ומוציאים את החרצנים (אם יש).

2. חותכים לקוביות של 3*3 ס"מ, מכניסים לשקית ומקפיאים ל-24 שעות.

3. מוציאים מהקפאה ומפשירים 10 דקות, כך שאפשר יהיה לפרק אותם חזרה לקוביות.

4. מכניסים למעבד מזון יחד עם הסוכר והנוזל, ומעבדים עד שמתקבל מרקם של גלידה. זה לוקח בערך 5 דקות, אז אל תתייאשו.

5. אם לא אוכלים מיד אפשר להקפיא, ולהוציא רבע שעה לפני ההגשה.